Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

„MoJAtorbaEKO“ kroz kampanje Hrvatska volontira

HrvatskaVolontira-naslovna

Korisnici i volonteri MI- udruge roditelja djece i osoba s poteškoćama, volonterke Volontersko kreativnog kluba Obrtničke škole Požega, te članovi Udruge Oppidum zajedničkim aktivnostima obilježili su tjedan provedbe kampanje Hrvatska volontira.
Korisnici udruge MI, uz asistenciju i podršku volontera udruge, kroz niz kreativnih radionica oslikavali su dijelove tkanina jesenskim motivima i crtežima u bojama jeseni.
Volonterke Volontersko kreativnog kluba Obrtničke škole Požega, koje se školuju za zanimanje modni tehničar i krojač su u školskoj radionici dizajnirale, krojile i šivale paspulirane torbe iz otpadnog tekstila, u svrhu stvaranja nove vrijednosti.
Uslijedila je radionica koja je spojila uratke obje skupine gdje su učenice Obrtničke škole aplicirale šarolike crteže iz udruge MI na izrađene reciklirane torbe i tako stvorile unikatne modne i funkcionalne dodatke „MoJAtorbaEKO" koje će korisnici udruge moći svakodnevno koristiti.
Udruga Oppidum je kroz virtualnu Zoom radionicu učenike – volontere upoznala s inkluzivnim volontiranjem te im približila pojam inkluzije i na taj način ih pripremila za što kvalitetniju suradnju gdje su teorijsko mogli primijeniti i pretočiti u praktično.

Kroz projekt „MoJAtorbaEKO" željelo se staviti naglasak za bitnost inkluzije, znanja i vještina, strukovnih zanimanja i ekologiju kao bitne sastavnice koje se mogu i trebaju živjeti unutar naših zajednica.

U planu je i zajedničko druženje korisnika i volontera udruge MI i volonterki Obrtničke škole gdje će se korisnicima uručiti torbe s njihovim crtežima, razmijeniti dojmovi s radionica i zasigurno započeti s planiranjem novih aktivnosti i kreacija. 

Modna priča Regoč u Gradskoj knjižnici
BOGATSTVO U RAZLIČITOSTI

Povezani postovi