Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Krojač

  • Krojač nudi profesionalne usluge u izradi i korekciji odjeće pomoću suvremene opreme, alata i uređaja. Odjeću izrađuje po tjelesnim mjerama i osobnim zahtjevima kupca. Savjetuje kupce o odabiru materijala i modela na temelju građe tijela i aktualnih modnih kretanja. Pri izradi odjeće primjenjuje različite tehnike ukrašavanja tkanina i odjeće: vezenje, izrada i ukrašavanje aplikacijama, pozamanterijom i drugo. Oblikuje i korigira odjeću prema željama kupca.
  • Krojač sa stečenim kompetencijama može uspješno raditi u modnim tvrtkama, modnim salonima, obrtničkim radionicama, prodavaonicama odjeće, tekstila i drugih modnih proizvoda. Osim toga može raditi u različitim granama proizvodnje i usluga koje imaju potrebu za osobom koja posjeduje znanja i vještine o upotrebi i svojstvima tekstilnih materijala, te konstrukciji i izradi proizvoda od tekstila kao što je područje kostimografije, područje ugostiteljstva u dijelu održavanja proizvoda od tekstila, području drvoprerađivačke industrije koja se bavi proizvodnjom tapeciranog namještaja, automobilske industrije u izradi presvlaka za sjedišta i drugo.

Modni tehničar

  • Modni tehničar je novi strukovni program nastao u suradnji s poslodavcima i zahtjevima tržišta rada. Tijekom školovanja osim obaveznih, učenik ima mogućnost odabrati strukovne izborne predmete ovisno o vlastitim interesima i afinitetima, a s ciljem postizanja više razine određenih kompetencija kao što su dizajn, CAD/CAM tehnologije, kostimografija, tradicija i kulturna baština ili poduzetništvo.
  • Modni tehničar sa stečenim kompetencijama može uspješno raditi u modnim tvrtkama, modnim salonima, prodavaonicama odjeće, tekstila, obuće i drugih modnih proizvoda, te u tvrtkama koje se bave razvojem modnih proizvoda. Osim toga može raditi u različitim granama proizvodnje i usluga koje imaju potrebu za osobom koja posjeduje znanja i vještine o upotrebi i svojstvima tekstilnih materijala, te konstrukciji i izradi proizvoda od tekstila kao što je područje kostimografije, područje ugostiteljstva u dijelu održavanja proizvoda od tekstila, području drvoprerađivačke industrije koja se bavi proizvodnjom tapeciranog namještaja, automobilske industrije u izradi presvlaka za sjedišta i drugo.