Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

O knjižnici

RADNO VRIJEME

Ponedjeljak i srijeda  12.00 – 20.00

Utorak, četvrtak, petak  7.00 – 15.00

tel.: 034 272 992

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Knjižničarka: Tanja Lukić, dipl.knjiž. i prof. (zamjena Antonija Zeljko, mag.cult.)

 

Školska knjižnica Obrtničke škole Požega je informacijsko, medijsko, komunikacijsko i kulturno središte škole. Smještena je na samom ulazu škole te broji 3445 jedinica knjižnične građe koju uglavnom čine lektirni naslovi uz stručnu literaturu i referentu građu (enciklopedije, leksikoni, rječnici, atlasi, razni priručnici).

U prostoru čitaonice korisnici se mogu služiti referentom zbirkom, stručnim i popularno-znanstvenim časopisima te računalima koje mogu koristiti za učenje, istraživanje, pripremu zadaća i izradu seminarskih radova.

Korisnici mogu posuditi najviše 2 knjige na rok od 15 dana i najviše 2 broja časopisa na rok od 5 dana. Na kraju školske godine i prije odlaska iz škole učenici su dužni vratiti svu posuđenu knjižničnu građu.

Korisnici su dužni čuvati posuđenu knjižničnu građu od svakog oštećenja i uništavanja. Korisnik koji izgubi, ošteti ili uništi posuđenu knjižničnu građu, odgovoran je za štetu. Oštećeni ili izgubljeni primjerak knjižnične građe korisnik je dužan nabaviti i vratiti knjižnici istovrsni primjerak kakav je posudio ili knjižnici platiti u protuvrijednosti oštećenog ili izgubljenog posuđenog primjerka.

Korisnicima je dostupan mrežni katalog kako bi što lakše i brže mogli doći do informacija o željenoj građi:

https://library.foi.hr/lib/index.php?B=335

knjiznica