Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Budi uzor 2022.

Učenici Obrtničke škole Požega ostvarili izvrsne rezultate na međunarodnom natjecanju u pisanju i prezentaciji poslovnih planova Budi uzor 2022.   BUDI UZOR® je međunarodna izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova namijenjena inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Od samoga početka izložba je...
Istaknuto 

Radionica pod voditeljstvom chefa Branka Ognjenovića

Dana 10. listopda 2020. godine u Svečanoj dvorani Glorija održana je event radionica na temu "Buffet stol" pod vodstvom chefa Branka Ognjenovića. Radionica je održana u sklopu projekta "Zlatna Slavonija Eno&Gastro, a na radionici su sudjelovali i naši učenici koji se obrazuju u zanimanju kuhar i turističko hotelijerski komercijalist (Alen Berger 1f/g, Josip Domazet 2f/g, Luka De Marco 3f/g, Ka...
Istaknuto 

Sommelijerstvo u praksi

Sommelier Hrvatskog sommelierskog kluba Darko Lugarić održao je predavanje za učenike završnog razreda smjera turističko-hotelijerski komercijalist te je kroz 3 školska sata govorio općenito o ugostiteljskoj profesiji, prednostima zanimanja i mogućnosti napredovanja, prikazao kulturu stola i odnos prema gostu, standardima posluživanja i za kraj prezentirao profesionalno otvaranje i posluživanje pj...
Istaknuto 

16. Tjedan cjeloživotnog učenja

Agencija za strukovno obrazovanje organizira nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja s ciljem promicanja kulture učenja kao i poticanja osobne motivacije pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja. Pri tome je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti samo kao školovanje već se učiti može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, samostalno...
Istaknuto 

Dječji tjedan

U Dječjem tjednu 2022. u organizaciji društva ''Naša djeca'' grada Požege, Obrtnička škola Požega je sudjelovala sa dvije radionice za djecu. Učenici iz ugostiteljstva i tekstila su kroz interaktivne i inkluzivne radionice predstavili svoja znanja i vještine mlađim generacijama i na taj način ih upoznali s čarima svog strukovnog zanimanja. Prva radionica je bila Cake&Shake u Katoličk...

Nagrađivanje najuspješnjih nastavnika povodom Dana učitelja

Na Dan učitelja, 5.10.2022. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana dodjela priznanja za 513 najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u Republici Hrvatskoj među kojima su i dvije djelatnice Obrtničke škole iz Požege, profesorice Jadranka Kaučić i Marijana Levar. Čestitke našim profesoricama i ostalim nagrađenim djelatnicima. 

Natjecanje u krosu

Na županijskom natjecanju u krosu koje se održalo 29.9.2022. u Pleternici nastupili su i naši predstavnici. Djevojke u sastavu: Bernarda Jelčić, Ivona Šubara, Lara Pavličević i Lana Zdunić a mladići: Adrian Ećimović, Petar Dadić i Gabrijel Lucić. Vodio ih je profesor Josip Dumančić. Oba naša sastava zauzela su četvrto mjesto. Čestitke na ostvarenim rezultatima. 
Istaknuto 

Obilježili smo Europski dan jezika

26.9. su učenici 2.h razreda naše škole s učiteljicama Marijom Kiralj Švraka, Antonijom Horvat i Jelkom Didović sudjelovali u obilježavanju Europskog dana jezika. Program se odvijao u pješačkoj zoni Požege gdje se na maštovito uređenim štandovima moglo sudjelovati u raznim kvizovima o njemačkoj, engleskoj ili talijanskoj kulturi. Sudionici programa su unaprijedili svoje jezične vještine, ali i ima...

Loomen - virtualne učionice

Poveznice za upis u Loomen virtualne učionice razrednih odjela 1.a – modni tehničar 2022./2023. -  https://skole.loomen.carnet.hr/course/view.php?id=8078 1.ce - stolar, tesar 2022./2023. - https://skole.loomen.carnet.hr/course/view.php?id=8087 1.d - arhitektonski tehničar 2022./2023. - https://skole.loomen.carnet.hr/course/view.php?id=8090 1.e - zidar, soboslikar 2022./202...
Istaknuto 

Danas beremo graševinu!

Učenici 2.fg razreda u zanimanju KONOBAR išli su u berbu grožđa u vinograd u Venju kod poznatog vinogradara i vinara Vlade Krauthakera. Kroz berbu grožđa upoznali su se sa različitim sortama grožđa, organizacijom berbe i preradom grožđa. Također, nakon berbe, tehnologinja u vinogradu i voditeljica kooperacije Ana Marković Voštog, uz vožnju po vinogradarskim položajima održala je i predavanje o spe...