Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Budi uzor 2022.

budi-uzor

Učenici Obrtničke škole Požega ostvarili izvrsne rezultate na međunarodnom natjecanju u pisanju i prezentaciji poslovnih planova Budi uzor 2022. 

BUDI UZOR® je međunarodna izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova namijenjena inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Od samoga početka izložba je orijentirana na inovatore i studente, a od 2008. godine značajno mjesto u organizaciji izložbe ima Europska poduzetnička mreža kojom se znatno omogućava internacionalizacija poslovanja kroz suradnju i transfer tehnologije.

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova BUDI UZOR®/INOVA 2022. se održavala u Mall-u Osijek od 12. do 14. listopada 2022. godine, pod motom „TJEDAN INOVACIJA".

Na ovogodišnju smotru stiglo je više od 400 prijavljenih inovacija sa sudionicima iz 23 zemlje (Bosna i Hercegovina, Indonezija, Iran, Južna Koreja, Hrvatska, Kambodža, Kanada, Malezija, Moldova, Poljska, Rumunjska, SAD, Saudijska Arabija, Sjeverna Makedonija, Srbija, Sudan, Šri Lanka, Švedska, Tajland, Tajvan, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina i Vijetnam)

Poseban ponos BUDI UZOR®/INOVA je natjecanje u pisanju poslovnih planova BUDI UZOR® koje se održalo u četvrtak, 13. listopada 2022. godine. (https://tera.hr/budiuzor/)

Stručni žiri je od 75 pristiglih poslovnih planova odabrao 7 timova za finalno natjecanje među kojima su 3 tima Obrtničke škole iz Požege koji su dobili mogućnost predstaviti svoju kreativnost i poduzetničke ideje koje, pretočene u poslovni plan, daju uvid u mogućnost njihove komercijalizacije.

U konkurenciji sa studentima učenici Obrtničke škole, članovi Poduzetničkog tima i Medijske skupine, predstavili su svoja tri projekta:

Tim Oppio - proizvodnja gumenih bombona na bazi alkohola i alkoholnih mješavina

1.Luka Sadžak, 2.d

2.Lucija Černušak, 2.d

3.Matej Jakić, 2.d

4.Sara Glibo, 2.d

Mentori: Jadranka Kaučić, Marijana Levar

Tim Banshee – poslovni plan otvaranja ugostiteljskog objekta – pub Banshee

1.Petar Vrgoč, 3.h

2.Noa Vidović, 3.h

3.Lara Katušić, 3.h

4.Lana Adžaga, 3.h

5.Ines Đogolović, 3.h

Mentori: Jadranka Kaučić, Marijana Levar

Tim Činkica – poslovni plan otvaranja palačinkarnice „Činkica"

1.Magdalena Korman, 4.h

2.Mihaela Samaržija, 4.h

3.Marta Samaržija, 4.h

4.Helena Černušak, 4.h

5.Ivana Matošević, 4.h

Mentori: Jadranka Kaučić, Marijana Levar

Prosudbeno povjerenstvo nagradilo je poduzetničke timove za inovativnost, kreativnost i govorničke vještine.

Poduzetnički tim OPPIO osvojio je 3.mjesto i brončanu medalju. 

dodjela brončane medalje i priznanja članovima poduzetničkog tima OPPIO

Poduzetnički tim BANSHEE osvojio je posebno priznanje žirija za najbolju prezentaciju poslovnog plana.

članovi poduzetničkog tima Banshee na dodjeli priznanja

Poduzetnički tim ČINKICA nagrađen kao najslađi i najbolji poslovni plan iz područja ugostiteljstva.

uručivanje priznanja učenici Ivani Matošević, 4.h
dodjela priznanja članovima tima „Činkica“

Budi uzor 2022., četvrto je uzastopno sudjelovanje učenika Obrtničke škole Požega na međunarodnoj smotri u pisanju i prezentiranju poslovnih planova. I ove godine iskazali su svoje potencijale kao jedini odabrani srednjoškolski poduzetnički timovi u konkurenciji s mnogo starijim studentima.

Učenike su kroz interdisciplinarni pristup nastavi i izvannastavne aktivnosti pripremale prof. Jadranka Kaučić i Marijana Levar koje su nagrađene od strane prosudbenog povjerenstva za kontinuirani mentorski rad sa studentima, srednjoškolcima i mladim inovatorima u projektu BUDI UZOR® na međunarodnoj izložbi inovacija, prototipova i natjecanja u pisanju poslovnih planova u organizaciji TERA Tehnopolis d.o.o. za promicanje novih tehnologija, inovacija i poduzetništva.

Etno susreti 2022.
Radionica pod voditeljstvom chefa Branka Ognjenovi...