Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

16. Tjedan cjeloživotnog učenja

IMG-20220927-WA0006

Agencija za strukovno obrazovanje organizira nacionalnu obrazovnu kampanju Tjedan cjeloživotnog učenja s ciljem promicanja kulture učenja kao i poticanja osobne motivacije pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja. Pri tome je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti samo kao školovanje već se učiti može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, samostalno npr. čitajući, a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno).Ovogodišnji 16. tjedan cjeloživotnog učenja obilježili smo od 26. rujna do 2. listopada 2022. kroz tri aktivnosti za učenike.

Radionica „Ispeglan po crti" (27.9.2022. 8.00-9.35h)

Učenice u zanimanju krojač (2. bc) i modni tehničar (3.a) podučavale su učenike u zanimanju hotelijersko-turističkog komercijalista (1.h) kako prema pravilima struke glačati i posložiti opremu za ugostiteljsko posluživanje i kuharstvo. Uz mentorstvo profesorice Katarine Bajt i pomoć psihologinje Ive Zrinščak, učenici su imali priliku informirati se kako prati i održavati opremu te kako izmjeriti mjere tijela. Osim toga, imali su priliku na crtežu modne figure osmisliti vlastitu kreaciju. Cilj radionice je bio poticati suradnju između različitih struka, poticati pozitivne vršnjačke odnose i razvijati sigurnost u javnom nastupu učenika.

Predavanje „Od hobija do obrta" (29.9.2022., 13.15.-14.50h)

Učenici u zanimanju arhitektonskog tehničara (3d i 4.d) i učenici u zanimanju soboslikara (2.e) sudjelovali su na predavanju Dragana Matičevića, nekadašnjeg učenika Obrtničke škole, a sada vlasnika obrta „Stvor". Učenici su imali priliku čuti o važnosti neformalnog učenja, učenja izvan škole kao i stjecanja strukovnih vještina u slobodno vrijeme. Obrtnik Matičević je opisao učenicima proces izrade murala i ilustracija na temelju primjera vlastitih radova. Predavanje su moderirali nastavnici: A. Ferhatović Čavec, T. Krpan, I. Kovačević, J. Njavro i I. Zrinščak.

Radionica izrade nakita„Junk"(6.10.2022. 13.15.-15.45h)

Nastavnica engleskog jezika Ivana Kuna Raguž u slobodno vrijeme izrađuje nakit i vlasnica je domaćeg branda nakita „Junk Jewellery".Predavačica je opisala učenicima razvoj svoga branda i upoznala ih sa fazama rada koje kao proizvođač nakita sama obavlja: nabava materijala, fotografiranje, osmišljavanje kolekcija, kreiranje sadržaja za društvene mreže, oglašavanje, plasiranje proizvoda… Učenici su imali priliku upoznati se s procesom izrade nakita i izraditi komad nakita prema vlastitom izboru. Uz učenike u zanimanju modni tehničar (2.a, 3.a i 4.a), na radionici su sudjelovali nastavnici S. Špehar, K. Bajt, I. Zrinščak i A. Zeljko. 

Sommelijerstvo u praksi
Natječaj za popunjavanje radnog mjesta