Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Modne tehničarke osvojile srebrna mjesta na međunarodnom natjecanju u Travniku

WhatsApp-Image-2024-05-14-at-15.29.01-4

U okviru međunarodnog simpozija tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna „Timod 2024." koji okuplja učenike i profesore srednjih škola, studente studijskih programa tekstilnog inženjerstva i dizajna, modne dizajnere, predstavnike tekstilnih firmi i sve koji vole svijet mode i tekstila održano je i međunarodno natjecanje za učenike srednjih škola. U natjecanju su sudjelovale dvije učenice naše škole iz 2.a razreda modnih tehničara. Lea Jurković natjecala se u disciplini Konstrukcija odjeće i plasirala se na 2. mjesto, te Matea Marić u disciplini Crtanje i kreiranje odjevnog predmeta na temu „Glamur na crvenom tepihu", također 2. mjesto. Na simpoziju su sudjelovale i nastavnice Jelena Grabusin i Sanja Špehar, mentorice učenica. 

Za vrijeme trajanja natjecanja nastavnice su pratile stručna predavanja s naglaskom na teme održivog koncepta modnog dizajna i primjene umjetne inteligencije u dizajnu i tekstilu. U petak, 10. svibnja u Centru za kulturu općine Travnik u punoj dvorani i prekrasnoj atmosferi pod sloganom „Moda u srcu Bosne" pratili smo modnu reviju "Travnik Fashion Weekend" koja je dio ovogodišnjeg Timoda. Predstavljene su moderne i zanimljive kolekcije uspješnih bosanskohercegovačkih dizajnera i modnih kuća. U subotu 11.5.2024. na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku koji je organizator Timod-a i Travnik Fashion Weekenda, održana je modna revija na kojoj su predstavljene kolekcije učenika srednjih škola i studenata tekstilnog inženjerstva i dizajna. 

Bilo je zadovoljstvo sudjelovati na ovom simpoziju u čiju je organizaciju uložen veliki trud i ljubav prema tekstilu, kako sami organizatori kažu „… kreirali smo mjesto gdje se njeguje tradiciju tekstila, podržavaju nove tehnologije, razmjenjuju znanstvena i stručna postignuća, te nesebično dijele iskustva sudionika, partnera i renomiranih predavača." Zahvaljujemo doc. dr. Samiru Pačavaru, predsjednik Naučnog odbora TImod 2024. koji nas je pozvao na sudjelovanje te smo sigurni kako će se naša suradnja nastaviti i dalje.  

Sportski uspjesi
Nacionalna razina kviza „Mreža čitanja“

Povezani postovi