Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Euro na kotačima

WhatsApp-Image-2022-10-28

Učenici 4.h razreda zanimanja turističko - hotelijerski komercijalist, bili su na edukativnoj radionici "Euro na kotačima" koja se održavala na požeškom trgu.

Kako bi bili što bolje informirani o novoj valuti u našoj zemlji, Vlada RH i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije, provode informativnu kampanju za zamjenu hrvatske kune eurom.

„Euro na kotačima" pruža analogni, digitalni, taktilni i auditivni sadržaj, koji je predstavljen i zanimljivim kvizovima i interaktivnim igrama.

Izložba sadrži odgovor na pitanje kako bezbrižno prijeći na euro, daje detaljne informacije o konverziji kune u euro i upućuje na ključne datume. Učenici su mogli euro promotriti izbliza u vizualnome prikazu novčanica eura i hrvatskih eurokovanica. „Koliko je to u eurima?" moglo se provjeriti u simulaciji trgovine s 3D maketama osnovnih artikala. „Euro na kotačima" donosi i kartu Europe s istaknutim državama u europodručju, prikazuje putovanje tim područjem, identificira ključne promjene koje će se dogoditi uvođenjem eura u turizmu te odgovara na najčešća pitanja građana. „Euro na kotačima" smješten je u četiri posebno dizajnirana kontejnera s prepoznatljivim vizualnim identitetom; prostor je osmišljen kako bi se posjetiteljima izložbe uspješno prenio visokokvalitetan i zabavan informativni sadržaj.

Edukatori koji su proveli učenike i nastavnice kroz sadržaje su predstavnici HNB-a i studenti ekonomskih fakulteta, a pomogli su u doživljavanju priče o dolasku nove valute, druge najjače na svijetu, koja uskoro postaje i hrvatski novac. 

Sportski uspjesi - odbojka
Predstavljanje usluga CISOK-a

Povezani postovi