Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Hrvatska volontira 2022.: "Naš okoliš - naše zrcalo"

naslovna-HR

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske organiziraju dvanaestu kampanju Hrvatska volontira pod temom:

Snaga volontiranja za otpornost i održivu budućnost!

Ovom manifestacijom nastoji se potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Ove godine u tjednu manifestacije Hrvatska volontira 2022. učenici volonteri i oni koji podržavaju volonterstvo s nastavnicima su proveli planirane aktivnosti

Naš/okoliš-Naše/zrcalo u svrhu uređenja okoliša svoje Obrtničke škole Požega.

Aktivnosti koje su se provodile su: adaptacija dijela stepeništa prilaza školi i njegovo bojanje, renoviranje klupica i njihovo postavljanje, obrezivanje potrebnog zelenila, održavanje postojećih cvjetnjaka i sadnja novih sadnica, prikupljanje granja, čikova, odbačenog smeća te njegovo zbrinjavanje.

Budući da su aktivnostima sudjelovali učenici/volonteri iz različitih obrtničkih zanimanja (zidar, stolar, soboslikar, krojač, arhitekt, hotelijer, kuhar, konobar) bili su u mogućnosti međusobno surađivati i prenositi svoje vršnjačke vještine i znanja.

Zahvaljujući provedenim aktivnostima naše dvorište je obnovljeno, očišćeno, a naša srca ispunjena jer smo zajedničkim snagama, uz osmjeh i zabavu uredili prostor u kojem svakodnevno provodimo svoje školske odmore.

NAŠ OKOLIŠ - NAŠE ZRCALO

Poruke koje ove godine šaljemo kroz našu kampanju:

Dobro je što ste tu

Hvala što ste tu

#volunteer4society #volunteer4planet #mladi #klimatskepromjene #društvenekrize #dobroještostetu #hvalaštostetu 

Raspored obrane završnih radova
HUMANITARNI SAJAM MARIJINI OBROCI

Povezani postovi