Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Nagrađena najbolja škola u sklopu programa Raise the Bar Youth

RTB-YOUTH-10

Coca-Cola HBC Adria dodijelila je 6.500 eura Obrtničkoj školi Požega i održala masterclass predavanje za maturante 

U ponedjeljak, 27. ožujka Coca-Cola HBC Adria obilježila je završetak prvoga izdanja programa Raise the Bar Youth dodjelom donacije u vrijednosti od 6.500 eura Obrtničkoj školi Požega te masterclass predavanjem za učenike završnih razreda ugostiteljsko-turističkih smjerova te škole.

Maturanti navedenih smjerova Obrtničke škole Požega pokazali su zavidno znanje na kvizovima znanja nakon svakoga od pet modula programa i time zaslužili donaciju, koju je ravnateljici škole Ivi Šnajder uručila Aleksandra Todorović, rukovoditeljica odnosa sa zajednicom i kupcima u Coca-Coli HBC Adria, koja je pritom istaknula:

„Iznimno mi je drago što smo ove godine pokrenuli treću sastavnicu projekta Raise the Bar, program Raise the Bar Youth, i time učenicima završnih razreda turističko-ugostiteljskih usmjerenja diljem Hrvatske omogućili stjecanje znanja i vještina iz područja poput komunikacija, timskoga rada i poslovnoga planiranja te ih upoznali s najnovijim trendovima u ugostiteljstvu. Vjerujemo da će im te vještine pomoći u izgradnji njihovih karijera i tako doprinijeti i daljnjemu razvoju hrvatskoga ugostiteljstva. Zahvaljujem nastavnicima i učenicima Obrtničke škole Požega na pokazanome trudu, zalaganju i znanju tijekom programa te im čestitam na osvojenoj nagradi – oni su budućnost hrvatskoga ugostiteljstva i turizma!"

Osim novčane donacije, koju će škola uložiti u namještaj za specijaliziranu učionicu za turističko-hotelijerske komercijaliste i barsku opremu za praktičnu nastavu, održano je i masterclass predavanje o važnosti komunikacije i timskoga rada u ugostiteljstvu. O tome su učenicima govorili Dominik Bečvardi, suvlasnik bara Peaches & Cream iz Zagreba i glavni predavač na Akademiji Raise the Bar, i Zrinka Suk, predsjednica i koordinatorica udruge Ocean znanja, koja organizira edukacije i treninge za mlade te je jedna od predavačica na programu Raise the Bar Youth.

Ravnateljica Iva Šnajder istaknula je u svom obraćanju: „U svijetu poduzetništva i svih oblika poslovanja, od iznimne je važnosti da učenici, uz stjecanje stručnih kompetencija, ovladaju i različitim komunikacijskim vještinama, stoga je jedna od važnih zadaća škole i nastavnika koji u našoj školi rade, pripremiti učenike za različite izazove koji ih čekaju u budućim zanimanjima. U ime naših učenika, mentorica koje su radile s njima i u svoje osobno, zahvaljujem Coca-Coli na izvrsno osmišljenom projektu koji je ponudio učenicima mogućnost da izvan školskih okvira, iz jedne posve drugačije perspektive, dožive timski rad u poslovnom planiranju i realizaciji nekog procesa i shvate koliko su za poslovni uspjeh važni asertivni oblici komuniciranja svih sudionika nekog procesa. Nadamo se nastavku suradnje u nekom novom projektu jer je za sve nas ovo bilo dragocjeno iskustvo i lijepa kruna rada u završnici školovanja naših maturanata ugostiteljskih zanimanja."

U prvome izdanju programa Raise the Bar Youth više od 1000 učenika iz 33 škole s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjem iz cijele Hrvatske učilo je o komunikaciji, timskome radu, financijskoj pismenosti, poslovnome planiranju i samozapošljavanju. Učenici iz 25 škola koji su odslušali svih pet modula programa imali su priliku sudjelovati u nagradnome dijelu programa. Najbolja među njima bila je Obrtnička škola Požega, a drugo i treće mjesto osvojile su Ekonomska i trgovačka škola Čakovec te Ekonomska škola Požega, čiji će učenici biti nagrađeni masterclass predavanjem. 

Uskršnja humanitarna tombola u holu škole
Rang lista kandidata

Povezani postovi