Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Međunarodni dan volontera

WhatsApp-Image-2022-12-08-at-10.22.53

Povodom Međunarodnog dana volontera učenici volonteri Obrtničke škole Požega sudjelovali su u nekoliko aktivnosti.

Kroz aktivnost „Uljepšajmo dan" učenici volonteri su razveselili i nasmijali naše sugrađane u pješačkoj zoni, dijeleći svoje motivacijske poruke sa ciljem širenja ljubavi, mira i podrške. 

I ove godine Obrtnička škola Požega je partner na UNICEF-ovom programu „Škole za Afriku" kroz koji se provela aktivnost prikupljanja financijskih sredstava za djecu Etiopije. U znak zahvale, učenici su svojim angažmanom počastili učenike i nastavnike slatkim zalogajima.

Kako bi osvijestili i njegovali važnost darivanja volonterke tekstilnih zanimanja sašile su kuharske pregače na koje su aplicirani džepovi, koje su oslikali korisnici Udruge Mi. Personalizirane pregače su darovane korisnicima udruge Mi za sigurnije i ugodnije savladavanje njihovih kulinarskih vještina.

Provedena je i edukacija „Volontiraj i ti" u suradnji s udrugom Oppidum gdje su učenici 2fg kroz edukativnu radionicu mogli utvrditi i nadograditi svoje znanje o volonterstvu, dobiti informacije na koji način se mogu uključiti u volonterske aktivnosti u školi, lokalnoj zajednici te postati aktivni građani našeg društva.

Obilježavanjem ovog dana podsjećamo sve građane da zajedno pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo, te zajedno gradimo bolje i humanije društvo.

„Volontiranje danas više nije samo jedna od mogućih opcija, već je jedan od neizbježnih elemenata u izgradnji zajednica i civilnog društva." Elizabeth Burns, President, International Association for Volunteer Effort (IAVE)

Dodjela Volonterskih nagrada povodom Međunarodnog ...
Modna revija kolekcija inspiriranih kulturnom bašt...

Povezani postovi