Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Modna revija kolekcija inspiriranih kulturnom baštinom

naslovna_1

Kulturno umjetničko društvo „Berda" iz Brestovca nakon dvije godine pauze ponovo je 3.12.2022. organiziralo blagdansku priredbu „S pjesmom u susret Božiću". U sportskoj dvorani škole Dragutina Lermana nekoliko stotina posjetitelja uživalo je u raznolikim točkama programa dio kojega su bile modne revije kolekcija inspiriranih bogatom kulturnom baštinom našeg kraja.

Učenice manekenske grupe predstavile su dvije kolekcije izrađene u školi. Prvi put predstavljena je kolekcija naziva „Svilenka" inspirirana istoimenom maramom koja čini upečatljivi, dekorativni dioslavonske narodne nošnje. Marame i šal u ovim modelima izrađeni su od uzorkovanog satena upotpunjenog dugim svilenim resama, a različiti načini vezanja daju jedinstvenost i posebnost svakom modelu. Kolekciju su osmislili modni tehničari na fakultativnoj nastavi Tradicijsko odijevanje, a u realizaciju modela uključile su se učenice 3. razreda krojača.

Drugu predstavljenu kolekciju „Baršunasta ruža" osmislile su i izradile učenice 3. razreda krojača.Modeli izrađeni od elegantnog crnog baršuna, ručno oslikani stiliziranim crvenim ružama već su oduševili publiku na nekoliko manifestacija u našoj županiji.

Manekenke, učenice 1. razreda modnih tehničara Antonia, Anamarija i Sandra izvrsno su prilagodile modele svom stilu odijevanja i upotpunile ih crnim čizmama, a atraktivnu koreografiju publika je nagradila velikim pljeskom. 

Međunarodni dan volontera
Diskriminacija na djelu

Povezani postovi