Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Modni buvljak Požega

naslovna-buvljak-1

Na Sportsko-rekreacijskom centru u Požegi održan je sajam rabljene odjeće Modni buvljak.

Sudionici događanja su bili Obrtnička škola Požega, Eko centar Latinovac, Centar za osobni i društveni ravoj „Aurora" i Udruga Oppidum iz Požege koji su organizirali različite radionice za djecu i mlade, sajam rabljene odjeće te su prezentirali vlastite kreacije i proizvode.

U organizaciji i provedbi sudjelovali su i naši učenici tekstilnih zanimanja modni tehničar i krojač.

Posjetiteljima su ponudili modni savjet pri odabiru odgovarajućeg modela odjeće, prikazali provedbu ideja stvaranja nove vrijednosti od odbačenog tekstila, te radionice izrade modnih ukrasa.

Bilo je tamo različitih kreativnih radionica crtanja, šivanja, plesa, sportskih i jezičnih aktivnosti.

Ispred Eko centra Latinovac sudjelovali su međunarodni volonteri iz Francuske, Ukrajine, Turske i Gruzije u okviru projekta "Održivi razvoj zajednice". Volonterke iz Ukrajine su pripremile kratku radionicu Ukrajinskog jezika za najhrabrije.

Centar za osobni i društveni razvoj „Aurora" je kroz projekt „moJApričaECO" pružila posjetiteljima mogućnost recikliranja i stvaranja personaliziranih tekstilnih uradaka.

Na štandu Udruge Oppidum se moglo naučiti kako korištenoj odjeći kroz par trikova udahnuti novi život, ali i dobiti savjet kako produžiti vijek trajanja odjeće.

Aktivnosti su se provode s ciljem promocije volonterstva, strukovnih zanimanja, aktivnog građanstva, zaštite okoliša te podizanju svijesti i važnosti recikliranja.

Misli zeleno - živi zeleno 

Kampanja "Postani policajac/policajka"
PLAN DOPUNSKOG RADA 2021./2022.

Povezani postovi