Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

14. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

ucenje_2

U sklopu aktivnosti tijekom tjedna cjeloživotnog učenja sudjeluje i svojim radovima Obrtnička škola prezentacijom mogućnosti cjeloživotnog obrazovanja u našoj školi.

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Iako se tjedan cjeloživotnog učenja provodi od 21. rujna do 5. listopada 2020., u našoj školi, sukladno novonastaloj situaciji, će se provoditi tijekom prvog polugodišta.

Prvi razred koji se priključio aktivnostima cjeloživotnog učenja je 1.bc razred (stolar/krojač) uz razrednicu Katarinu Bajt.

Prva radionica (16.10.2020.) održala se pod satom razrednika s temom- Priši dugme!

Učenice zanimanja krojač su predstavile svoje zanimanje i navele neke od vještina koje će steći tijekom školovanja u svom zanimanju. Pohvalile su se i odlučile podučiti svoje vršnjake kako odabrati odgovarajuću iglu i konac, uvući konac u iglu, napraviti kvržicu, odabrati odgovarajuće dugme, te kako ga pozicionirati, sašiti i učvrstiti. Vještine koje su potrebne svakom pojedincu u njegovom životu.

Svaki učenik je imao priliku učiti i podučavati drugoga.

Da je lako bio bi majstor svatko!

Učimo, trudimo se, razvijamo vještine i kompetencije za buduće prave stručne majstore svoga zanimanja!

Više o aktivnostima kroz videa i fotografije na: https://www.facebook.com/Volontersko-kreativni-klub-Obrtničke-Škole-Požega-KAP-174927533120738/ i

https://www.instagram.com/p/CHphkAEH9U8/?igshid=1j2t0diio9phs

Veselimo se svim daljnjim suradnjama među zanimanjima i objavi naših vrijednih učenika koji će se priključiti projektu uz nastavnike!

Stručna suradnica Zrinka Fišer i mentorica Katarina Bajt

Javni natječaj - samouslužni aparati
Obilježavanje Dana završetka berbe grožđa

Povezani postovi