Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Školsko natjecanje u disciplini Modni dizajn i tehnologija

naslovna

U našoj školi održano je školsko natjecanje učenika zanimanja modni tehničar u disciplini Modni dizajn i tehnologija.

Školsko natjecanje ujedno je i izlučno a provodilo se u skladu s Uputama za provedbu WSC-a prema poslanom Modelu zadatka za izlučno natjecanje. U ovoj disciplini natjecatelji su trebali pokazati kompetencije u dizajniranju, tehnikama izrade modnog proizvoda i predstavljanju koncepta kolekcije modnog dizajna na ovogodišnju temu: Moda budućnosti u digitalnom okruženju.

Šest učenica četvrtog, završnog razreda modnih tehničara unaprijed su istražile i proučile aktualnu i izazovnu temu kako bi u školi pristupile natjecanju koje je trajalo 4 sata a sastojalo se od 3 modula:

  • Modul 1: Modni koncept dizajna (1 sat) - u okviru ovog modula natjecateljice su osmislile i nacrtale kolekcije modnog dizajna muških/ ženskih prsluka na zadanu temu kao i tehničke crteže jednog modela prsluka iz kolekcije uz odgovarajući opis
  • Modul 2: Izrada prototipa (2,5 sata) - od zadanog materijala prema tehnološkoj dokumentaciji izrađivao se model džepa, prema zadanim dimenzijama i izrađenom uzorku.
  • Modul 3: Prezentacija modnog koncepta (10 min po natjecatelju) - u okviru ovog modula natjecateljice su prosudbenom povjerenstvu prezentirale svoju viziju modnog koncepta na zadanu temu natjecanja.

Natjecateljica Ena Puljić osvojila je naviše bodova i predstavljat će našu školu u disciplini Modni dizajn i tehnologija na državnoj razini. WSC 2024, koje će se održati 13. – 15. svibnja u Zagrebu. Eni želimo puno uspjeha u pripremama i puno sreće na državnom natjecanju.

Svjetski dan čitanja naglas
Uspjeh naših učenika na međunarodnom natjecanju

Povezani postovi