Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Ema odmalena ima samo jedan cilj - postati stolarica

ema

Razvojem umjetne inteligencije i naši mladi sve češće razmišljaju što upisati, koje zanimanje izabrati kako bi u budućnosti bili konkurentni na tržištu rada, no Ema odmalena ima samo jedan cilj - postati stolarica. Posjetili smo je u Obrtničkoj školi u Požegi.

Od jutra osmijeh na licu, iako se ustaje u 4.30 te iz Nove Gradiške svaki dan autobusom putuje u Požegu. U stolarskoj radionici oni malo stariji, već su na ozbiljnijim zadacima, oni mlađi uspješno su završili svoj - kućicu za ptice.

- Unutarnju plohu treba izrašpat dovoljno tako da spoj bude kompletan, daje joj upute Davor Krznarić, nastavnik strukovnih predmeta za zanimanje stolar u Obrtničkoj školi Požega.

- Imamo obiteljski obrt koji je tata pokrenuo, odgovara Ema zašto je odabrala baš zanimanje stolar i dodaje: Već sam peta u obitelji, tri brata su i sad ja.

U tri razreda čak je 39 učenika upisalo zanimanje stolar.

- Ponosni smo na to što se učenici odlučuju baš za našu školu da izuče jedan kreativan i poduzetan zanat, naglašava nastavnik Krznarić.

Pitamo dečke u razredu je li im bilo neobično kada su vidjeli da je i Ema upisala taj smjer.

- Prvi put kad sam ju vidio, mislio sam da je neka zabuna, prisjetio se Gabrijel, učenik Obrtničke škole Požega koji želi biti stolar.

Ema često pomaže ocu u radionici

Nakon prakse učenici idu natrag u razred. Predmet - obrada materijala. Kažu podjednako im je zanimljiva i teorija i praksa.

- Zanimanje stolar jako je popularno. Imala sam upit iz susjedne zemlje za zapošljavanje maturanata kod jednog poslodavca, no rekla sam da neću prenositi informaciju i poticati djecu za odlazak iz Hrvatske, rekla je ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder.

- To mi je bio jedini izbor, nisam ostalo niti željela jer sam znala da imam dovoljno bodova za upis, naglasila je Ema.

I otkriva nam da kada završi ovaj trogodišnji smjer, upisat će i 4. stupanj, položiti maturu pa na fakultet. To je plan, kao i da nikada ne napusti stolarsku radionicu. 

Tekst preuzet sa magazin.hrt.hr

Uspjeh naših učenika na međunarodnom natjecanju
ŠKOLSKO NATJECANJE – STOLARSTVO 31.01.2024.

Povezani postovi