Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

MEĐUNARODNI DAN PLANINA

Meunarodni-dan-planina-11-12

Školski planinarski klub je u suradnji s Parkom prirode Papuk obilježio Međunarodni dan planina 11. prosinca 2023. godine. Međunarodni dan planina proglasila je Opća skupština UN-a, nakon što su brojni stručnjaci ukazali na potrebu stalnog osvješćivanja svjetskog stanovništva o golemom značenju planina i nužnosti održivog razvoja koji omogućava njihovo očuvanje.

Marko Doboš, biolog zaposlen u Parku prirode Papuk, održao je zanimljivo predavanje o dobrobitima planinarenja, funkciji planina u ekosustavu i očuvanju bioraznolikosti našega kraja. Učenici su čuli mnogo zanimljivosti vezanih uz fascinantni biljni i životinjski svijet Papuka. Hrvatske planine su jedinstvene u svijetu upravo po svojoj velikoj raznolikosti na relativno malom prostoru, a ovakva predavanja su prilika da osvijestimo važnost za njihovim očuvanjem.

Na predavanju su sudjelovali učenici 1.e, 2.fg, 2.h, 3.e i 3.h sa nastavnicima J. Grabusin, M. Tauš, A. Ferhatović Čavec, D. Krip, A. Vidović , M. Šunjo Romić, M. Oroz i I. Zrinščak. 

Međunarodni projekt „Bookmark Exchange 2023.“
Izrada božićnih gnomova i božićna licitacija