Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Obrtnička škola Požega-pr(a)vi izbor zanimanja

plakat_upisi

Obrtnička škola u Požegi svojom dugom i bogatom tradicijom, te kontinuiranim ulaganjima u tehnologiju i edukaciju kadra postala je jedna od vodećih škola u RH koja obrazuje za obrtnička, ali i tehnička zanimanja u različitim sektorima. Širok raspon zanimanja u četiri sektora: drvo, tekstil, graditeljstvo i ugostiteljstvo, nudi mogućnost kvalitetne naobrazbe u kojoj učenici dobivaju kompetencije tražene na tržištu rada kod nas i u inozemstvu. 


Sektor drvo 

U sektoru drvo, učenici se tijekom tri godine obrazuju za zanimanje stolar. Stolari se nakon završene škole mogu zaposliti u drvoprerađivačkim tvrtkama, stolarskim obrtima, trgovinama drvenom građom i namještajem ili nakon dvije godine rada u struci položiti majstorski ispit, te otvoriti vlastitu djelatnost.


Sektor tekstil 

​U sektoru tekstil učenici se obrazuju za trogodišnje zanimanje krojač i četverogodišnje zanimanje modni tehničar. Novi kurikulumi, suvremeni softveri za dizajn i konstrukciju, te učenje poduzetništva učenicima koji upišu ova zanimanja daju kompetencije potrebne za tekstilni biznis. Nakon završene škole mogu se zaposliti u modnim tvrtkama, krojačkim salonima, trgovinama tekstilom i odjećom, otvoriti vlastitu djelatnost ili polaganjem ispita državne mature nastaviti školovanje na fakultetima i veleučilištima.


Sektor graditeljstvo 

​U sektoru graditeljstvo, učenici se obrazuju za trogodišnja zanimanja: zidar, tesar i soboslikar-ličilac, te četverogodišnje zanimanje arhitektonski tehničar. Nakon završene škole mogu se zaposliti u građevinskim tvrtkama, obrtima, trgovinama građevinskim materijalom, otvoriti vlastitu djelatnost ili polaganjem ispita državne mature nastaviti školovanje na fakultetima i veleučilištima.


Sektor ugostiteljstvo 

U sektoru ugostiteljstvo učenici se obrazuju za trogodišnja zanimanja kuhar i konobar, te četverogodišnje zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist. Nakon završene škole mogu se zaposliti u turizmu, otvoriti vlastitu djelatnost ili polaganjem ispita državne mature nastaviti školovanje na fakultetima i veleučilištima.

Stručna znanja i vještine učenici stječu učenjem kroz projektne zadatke, te na taj način razvijaju kreativnost, logičko razmišljanje, timski rad, poduzetništvo i komunikacijske vještine, danas neophodne svakom poslodavcu. Praktična nastava na kojoj se stječu potrebne vještine za sva naša zanimanja realizira se u školskim radionicama i praktikumima opremljenim najmodernijom opremom i strojevima, zatim kod licenciranih obrtnika, te u inozemstvu kroz projekte mobilnosti.

Maturanti upoznavali svoj grad da bi ga više volje...
Koordinacijski sastanak RCK VirtuOS