Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Turističko natjecanje "Zlatni Orion"

Zlatni-Orion-natjecanje10

Učenice 4.h razreda, Ivona Šubara i Petra Pipić, pod mentorstvom prof. Hrvoja Kripa, osvojile su 3.mjesto na prvom natjecanju učenika turističkih zanimanja Zlatni Orion. Natjecanje je održano 1.prosinca 2023. u Srednjoj strukovnoj školi u Vinkovcima. Učenici su predstavili znanja, vještine i kompetencije u prezentaciji destinacije kroz određeni turistički proizvod.
Tema natjecanja bila je „Priče grada Oriona", a glavni cilj promicanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije s posebnim naglaskom na inovativni, digitalni i kulturno-povijesni turizam. Također, kao važne čimbenike, u svoje prezentacije uključili su održivost i odgovorni turizam.
U natjecanju je sudjelovalo 20 učenika iz Osijeka, Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Đakova, Vinkovaca i Požege, koji su bili raspoređeni u 10 timova. Našu školu , osim nagrađenih učenica, predstavljale su i Melani Čulubrk te Nikolina Pataki, pod mentorstvom prof. Suzane Šnajder
Tijekom izrade prezentacije mentori su sudjelovali na predavanju „Zapisano u zemlji – Vinkovci u prapovijesti" koje je održano u Gradskom muzeju Vinkovci, a za sve sudionike organizirano je i natjecanje LARP, vođena igra koja kombinira improvizacijsku glumu, kostimiranu igru i igranje uloga.
Čestitamo! 

POSJET POŽEŠKOJ KUĆI I EDUKATIVNO PREDAVANJE
Sveti Nikola

Povezani postovi