Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Festival igranja

WhatsApp-Image-2023-05-27-at-17.40.08

U organizaciji Centra rastimo zajedno i Saveza društava Naša djeca i ove je godine povodom Dana obitelji održan Festival igranja za djecu i roditelje u osam gradova diljem Hrvatske. Festival je održan i u Požegi u Pješačkoj zoni.

Na ovogodišnjem Festivalu igranja, kao i na brojnim radionicama Društva Naša djeca partner je Obrtnička škola Požega i Volontersko kreativni klub Obrtničke škole. Učenici volonteri i oni koji podržavaju volonterstvo su plesali, pjevali, jeli ukusne poslastice, crtali i pisali poruke o obitelji, izrađivali lutke od čarapa, okušali se u šivanju i dizajnu te natjecali se na Obiteljskoj olimpijadi.

Učenici iz sektora ugostiteljstva za sve prisutne posjetitelje i obitelji pripremili razne poslastice, kanapee, sokove i voće.

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Igra je dječji najvažniji posao.

Volonteri Društva Naša djeca Požega su i ove godine pripremili dobro znane, ali i pomalo zaboravljene igre kao što su „Djed i repa", „Hoki-poki", „Glazbene stolice" i otkrili neke nove kao što su „Sadimo vrt", „Kad me vodi mamina/tatina ruka, odrastam bez muka". Također su za djecu bili pripremljeni materijali za izradu najkreativnijih crteža, neizostavni šareni baloni te vesele dječje pjesmice.

U kreativnim radionicama su sudjelovale i učenice zanimanja modni tehničar koje su svoju kreativnost i ljubav prema modnom crtežu, dizajnu i modnom stvaranju nastojale prenijeti na najmlađu dob u kojoj su i same počele razvijati svoju znatiželju prema vlastitom kreativnom stilu i skladnosti.

Održana je i Obiteljska olimpijada, na kojoj je sudjelovalo više od 20 obitelji, odnosno parova mama/tata i dijete.

Divno događanje za naše najmlađe sugrađane.

Svi su se dobro zabavili, počastili, okrijepili, a svoje kreativne uratke i osvojene pehare s Olimpijade ponijeli kući.

#festivaligranja

#društvonašadjecagradapožege

#obrtničkaškolapožega

#RCK 

Gostovanje na županijskom radiju Laganini FM
WorldSkills Croatia 2023.