Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

WorldSkills Croatia 2023.

WhatsApp-Image-2023-05-27-at-15.50.31-1

Učenica Obrtničke škole Požega zanimanja krojač osvojila broncu.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Zagrebu je organizirala Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe.

I ove godine je sudjelovalo više od 400 najboljih učenika strukovnih škola, uz pratnju i podršku njihovih nastavnika, natjecali su se u 46 strukovnih disciplina. Sudjelovalo je više od 200 strukovnih škola, u prostoru većem od 14.000 m2 tijekom tri dana natjecanja.

Učenici natjecatelji iz Obrtničke škole Požega su: Marija Milašinović (mentor Željka Oblak), Rene Vesterman (mentor Jelena Grabusin), Josip Augustinović (mentor Edo Deanović), Milan Janković (mentor Jasna Mautner) koji su se natjecali u četiri discipline.

Natjecateljica Marija Milašinović učenica zanimanja krojač osvojila je treće mjesto u disciplini Izrada modnog proizvoda.

WorldSkills Croatia povezuje strukovne škole, mnogobrojne partnere i poslodavce koji u svojoj djelatnosti koriste tehnologiju, proizvode ili pružaju usluge povezane s tom disciplinom te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole. Upravo je sudjelovanje predstavnika gospodarstva jedan od ključnih načina kako postići dugoročni cilj – povećanje zapošljivosti učenika koji su završili strukovne škole. Također, poslodavci svojim sudjelovanjem doprinose i društvenoj odgovornosti za razvoj obrazovnoga sustava.

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja.

Obrtnička škola Požega također je doprinijela tom važnom događaju u obrazovanju dajući eksperte za vrednovanje u prosudbenim povjerenstvima: Katarina Bajt, Ivan Kovačević, Antonija Vidović i Vera Tomić Žager.

U tu svrhu Agencija koristi i sredstva više od 40 milijuna kuna vrijednog ESF-ova projekta čiji je cilj povećati privlačnost i društveni ugled strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. U sadašnjem vremenu i svakodnevnom životu sve više uviđamo koliko nam stručnjaci raznih profila čine život lakšim, a u određenim segmentima i uopće mogućim.

Glavna svrha WorldSkills Croatia natjecanja je promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole, posjetom Državnome natjecanju WorldSkills Croatia učenici osnovnih škola i njihovi roditelji imali su priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama.

Vjerujemo da će WorldSkills Croatia natjecanje ostati važna karika u popularizaciji strukovnih vještina i na taj način doprinositi hrvatskom obrazovnom sustavu, gospodarstvu te, u konačnici, kvaliteti života u Hrvatskoj.

https://worldskillscroatia.hr/worldskills-croatia-2023/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100052694331862 

Festival igranja
Biskup primio učenike Obrtničke škole