Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Nastavnici Obrtničke škole na mobilnosti u Frankfurtu (job shadowing)

IMG_5815

Nakon uspješno provedene prve mobilnosti učenika u sklopu odobrenog projekta i Erasmus akreditacije koju je škola dobila 2023. godine, svoj prvi „job shadowing" odradili su i nastavnici Obrtničke škole u Frankfurtu u Njemačkoj.

U posjetima drugim školama u Frankfurtu od 14. siječnja do 20. siječnja 2024. sudjelovalo je ukupno 6 djelatnika škole: ravnateljica Iva Šnajder, nastavnici Sanja Špehar (područje tekstila), Hrvoje Krip (područje ekonomije, turizma i ugostiteljstva), Dragan Šarić (strukovni učitelj stolarstva), Antonija Vidović (područje arhitektura) i Anita Ferhatović Čavec (područje graditeljstvo).

Partner u projektu bio je gospodarski savez KWVD (Kroatische Wirtschaftsvereinigung) gospodarska platforma za tvrtke i institucije u Njemačkoj i Hrvatskoj.

Nastavnici su se upoznali s njemačkim obrazovnim sustavom i mogućnostima koje nudi strukovna izobrazba a to su prvenstveno brži ulazak u svijet rada i bolje mogućnosti za daljnje obrazovanje i samostalan posao.

Posjetili su Obrtničku komoru gdje su se upoznali s tom organizacijom i njezinom velikom ulogom u sustavu obrazovanja. Obrtničke komore imaju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže između potreba tržišta rada i obrazovnih programa, čime doprinose snažnom njemačkom gospodarstvu. Nakon detaljnog upoznavanja s obrazovnim sustavom, nastavnici su bili raspoređeni po strukama u školama Berufsbildende Schule u Mainz-u i Brühlwiesenschule u Hofheim-u gdje su u sklopu job shadow-ing projekta pratili svakodnevni posao, radno okruženje, metode i načine rada svojih europskih kolega.

Za članove projektnog tima neće biti puno vremena za odmor jer nas uskoro očekuju i druge mobilnosti. Na vrijeme ćemo nastaviti s projektnim aktivnostima kako bi i njih realizirali jednako uspješno kao i ove. 

Noć muzeja u Požegi
Sportski uspjesi

Povezani postovi