Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Naši učenici na edukaciji u CAST Alimenti

12.-Slika

Učenici naše škole koji se obrazuju za zanimanje kuhar i učenici UTŠ Osijek, uz pratnju nastavnica Suzane Šnajder i Tanje Kelave, a u okviru projekta RCK VirtuOs, bili su na edukaciji u CAST Alimenti, Centru za umjetnost, znanost i tehnologiju prehrane u Bresci u Italiji.

Edukacija Discover Tour - talijanska gastronomija kroz pripremu učenika za natjecanja obuhvatila je uvod u moderno slastičarstvo, kuharstvo i svijet međunarodnih natjecanja. Edukacija je trajala od 28.8. do 8.9.2023. godine. Obuhvaćala je dva dana studijskih posjeta koje su uključivale posjetu slastičarnici „Pasticceria Veneto" Maestra Iginija Massarija, (Brescia), Venecijanskoj tržnici (Venecija), vinariji San Bernard (Brescia) i nagrađivanom restoranu Trattoria Porteri (Brescia).

Desetodnevna edukacija bila je podijeljena na četiri dana slastičarstva s nastavnikom Matteom Manuiniom i šest dana kuharstva sa chefom Riccardom Coinardiom. Učenici su svaki dan poslije teorijske nastave imali praktični rad u grupama. Zadnji dan edukacije imali su međusobno natjecanje koje se sastojalo od pripreme dva topla slijeda, tjestenine carbonara i raviola, te slastičarskog dijela, pripreme slastičarske kreme. 

Bronca na EuroSkills Gdansk 2023.
DM - rezultati (jesenski rok)

Povezani postovi