Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Bronca na EuroSkills Gdansk 2023.

WhatsApp-Image-2023-09-13-at-18.12.55

Obrtnička škola, Požega je jako ponosna na svoju nekadašnju učenicu Mateju Raljević koja je u timu s Tenom Risek osvojila brončanu medalju na EuroSkills Gdansk 2023. u disciplini Modni dizajn i tehnologija. Djevojke, studentice TTF-a za europsko natjecanje pripremala je profesorica Obrtničke škole Vera Tomić- Žager.

EuroSkills je najveći događaj izvrsnosti u strukovnim vještinama u Europi, a ove godine okupio je 600 kvalificiranih mladih profesionalaca, mlađih od 25 godina iz 32 zemlje, koji su sudjelovali u 43 različite discipline. Zahvaljujući organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Hrvatska se natjecala u 8 disciplina: ICT specijalist, IT softver rješenje za poduzetništvo, Kamenoklesarstvo, Kuharstvo, Ugostiteljsko posluživanje, Hotelska recepcija, Grafički dizajn i tehnologija te Modni dizajn i tehnologija u kojoj je sudjelovala Mateja Raljević iz Požege i Tena Risek iz Varaždina.

Tokom opsežnih priprema Mateja i Tena su pokazale predanost radu, a na trodnevnom natjecanju su pokazale izuzetnu vještinu koja ih je dovela do velikog uspjeha i bronce u žestokoj konkurenciji. Osim brončane medalje Mateja i Tena su dobile medalju Best of Nation kao priznanje najboljeg rezultata u HR timu.

Zadatak natjecanja je bilo razviti dizajnersko rješenje modela parke za zaposlenike zabavnog parka. Djevojke su izabrale DinoPark Funtana tako da parka ima detalja koji podsjećaju na dinosaure. Osim same izrade parke trebale su osmisliti i skicirati kolekciju za zadanu situaciju koju dobiju na natjecanju. Također su trebale izraditi tehnički crtež sa shemom šavova u CAD programu te izraditi kroj prema industrijskim standardima za zadani model na natjecanju.

Čestitke našim europskim brončanim natjecateljicama i mentorici! 

https://www.srednja.hr/novosti/fenomenalan-uspjeh-prvi-put-od-kad-hrvatska-sudjeluje-na-ovom-natjecanju-osvojena-bronca/

Mladi poduzetnici Obrtničke škole Požega pobjednic...
Naši učenici na edukaciji u CAST Alimenti