Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Vjeronaučna olimpijada 2023.

vjeronak10

Pobjedu u kategoriji srednjih trogodišnjih škola odnijela je Obrtnička škola iz Požege. 

Jubilarna 50. Vjeronaučna olimpijada – državno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz vjeronauka, održano je u Pregradi i Tuheljskim Toplicama od 8. do 10. svibnja. Tema ove vjeronaučne olimpijade bila je „Svetišta hrvatskog naroda". Požešku biskupiju su na državnoj razini natjecanja predstavljali pobjednici biskupijske Vjeronaučne olimpijade održane u Požegi 16. ožujka 2023. godine. U kategoriji osnovnih škola to je bila ekipa vjeroučenika iz Osnovne škole „Mato Lovrak" iz Nove Gradiške: Ella Conjar, Nikola Lovrić, Korina Ljubičić, Marta Pernar s mentoricom vjeroučiteljicom Andrijanom Petrović, a u kategoriji trogodišnjih srednjih škola ekipa vjeroučenika iz Obrtničke škole u Požegi: Karlo Bušić, Katarina Pavlić, Vinko Peula, Anamaria Skorup s mentorom vjeroučiteljem Jozom Glibom, dok je u kategoriji četverogodišnjih srednjih škola Biskupiju predstavljala ekipa vjeroučenika iz Gimnazije Nova Gradiška: Edi Conjar, Monika Delić, Domagoj Ivanišević, Nastja Lovrić s mentorom Markom Milakovićem.
Nakon zbrojenih bodova svih natjecateljskih ekipa, vjeroučenici Požeške biskupije osvojili su prva mjesta u sve tri navedene kategorije. Pobjedu u kategoriji srednjih trogodišnjih škola odnijela je Obrtnička škola iz Požege. Pobjednici su, uz medalje, osvojili i plakete s likom blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, koji je priznanja dodjeljivao na prvoj Vjeronaučnoj olimpijadi 1973. godine.

Medalje i nagrade je uručio zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski, a u ime domaćina riječi zahvale uputila je predstojnica Ureda za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić.

Nakon natjecanja posjetili smo muzej krapinskog pračovjeka, razna svetišta i zagorske brege. 

Radionica "Zero waste"
UČENIK OBRTNIČKE ŠKOLE U PREDSTAVI DA PA?