Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Dan poslova u turizmu i ugostiteljstvu

WhatsApp-Image-2024-02-17-at-08.56.42

Sudjelovali smo na Danu poslova u turizmu i ugostiteljstvu koji se održavao 15.2.2024. u prostorima Fakulteta turizma i ruralnog razvoja Požega, a u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na samom događanju sudjelovali su poslodavci iz područja ugostiteljstva koji su imali svoje štandove i razgovarali s nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda i svim zainteresiranim građanima o mogućim zaposlenjima u okolici, ali i sezonskim zaposlenjima na moru. Također, učenici naše škole kao i učenici Poljoprivredno – prehrambene škole u turističko-ugostiteljskim zanimanjima predstavili su svoje praktične radove.

Tom prigodom naši učenici 3.h, 3.fg i 4.h razreda su u praktikumu kuharstva uz mentorstvo nastavnice Andreje Katarine Uremović pripremili hladne i tople, slane i slatke zalogaje koje smo izložili na bife stolu, a učenice 3.h razreda Marija Romić, Barbara Patajac, Veronika Srdarević, Helena Ivanko i Martina Miškić su na samom sajmu pravile bezalkoholne koktele i sve dekorirale s nastavnicom Helenom Bunjevac Grahovac.

Svi naši maturanti u ugostiteljstvu i turizmu obišli su ovaj događaj te razgovarali s potencijalnim poslodavcima, a u pratnji nastavnice Suzane Šnajder.

Dan poslova su uz našu ravnateljicu Ivu Šnajder, posjetili i ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Luka Čirko, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić i predstojnica HZZ Područnog ureda Požega Jasminka Antunović. Kako je bilo prije i za vrijeme trajanja ovog sajma poslova možete pogledati u fotogaleriji. 

Naši učenici volontirali u Caritasu
Valentinovo