Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

S pjesmom u susret Božiću

WhatsApp-Image-2023-12-04-at-10.22.35

Kulturno-umjetničko društvo „Berda" iz Brestovca nastavlja s tradicijom i po 13. puta uz suradnju sa Mjesnim odborom Brestovac, a uz potporu brestovačke općine u dvorani Osnovne škole Dragutina Lermana 2. prosinca organiziralo je predblagdansku priredbu S pjesmom u susret Božiću.

U bogatom programu satkanom od božićnih i tradicijskih pjesama, folklora i običaja nastupili su mješoviti pjevački zbor, folklorna skupina, muška pjevačka skupina i tamburaški orkestar. Naša škola se predstavila revijom dvije modne kolekcije Pahuljice i Sitan vez.

Prva kolekcija izrađena je u ozračju Božića, odiše bjelinom i čistoćom zime. Model ogrtača kreiran je na zadanu temu „Skulpturalne forme" i bio je dio državnog natjecanja održanog u svibnju ove godine. Sandra, Anamarija i Lana, učenice 2. razreda koje nose modele u njima izgledaju poput pahuljica.

Drugu kolekciju su kreirale, izradile i nose učenice 3. razreda krojača - Lana, Vanesa i Tea. Kolekcija je inspirirana raznolikošću, bogatstvom i ljepotom Slavonije. Bluze su tradicijski jednostavnog kroja s naglaskom na bogato izrađene rukave na kojima su učenice pokazale vještinu stvaranja trodimenzionalnog efekta materijala. Modeli suknji su ručno ukrašeni izvezenim motivima konja koji su uvijek bili ponos, ljubav i neizostavan dio života Slavonaca.

Nakon službenog dijela programa veselje se preselilo na prostor ispred škole gdje je najmlađe i naše manekenke darivao sv. Nikola. 

5.12. Međunarodni dan volontera!
U susret Božiću!

Povezani postovi