Istaknuto 

Dani medijske pismenosti

medijska_pismenost

Od 2. do 8. svibnja obilježavaju se Dani medijske pismenosti pod sloganom „Misli svojom glavom u medijskom labirintu". Naglasak je stavljen na kritičko razmišljanje, razumijevanje kako mediji funkcioniraju, prepoznavanje dezinformacija te razumijevanje utjecaja influencera, prikrivenog oglašavanja i algoritama koji određuju koje informacije i sadržaji nam se nude na internetu i društvenim mrežama i tako utječu na naše stavove i stvaranje slike o svijetu oko nas.

Tim povodom, školska knjižničarka održala je edukativn radionicu na temu Ovisnost o internetu i društvenim mrežama s učenicima 3d i 3fg razreda kojom su učenici osvijestili utjecaj interneta na društvo i mlade.

Dani medijske pismenosti provode se od 2018. godine u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u njega se redovito uključuju i odgojno-obrazovne i kulturne ustanove, mediji i udruge iz cijele Hrvatske. Cilj projekta je osvijestiti javnost o važnosti medijske pismenosti i osigurati što većem broju građana, posebice djece i mladih, priliku za učenje o medijima. 

Državna smotra LiDraNo
© 2015 Obrtnička škola Požega - design by Medialive