Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Prva pripremna radionica za WorldSkills Lyon 2024

WhatsApp-Image-2024-02-28-at-18.19.55

Martina Horak iz 4.a i njena mentorica Vera Tomić- Žager su dio Teama Croatia za svjetsko natjecanje u strukovnim vještinama WorldSkills Lyon 2024. Zajedno su sudjelovale na prvoj pripremnoj radionici u Trakošćanu od 21. do 23. veljače 2024. u organizaciji ASOO pod imenom WorldSkills Croatia.

WorldSkills je globalna organizacija koja od 1950. potiče izvrsnost i razvoj vještina i ukupno ima 87 zemalja članica, a WorldSkills Croatia predstavlja Hrvatsku od 2017. godine. Svjetsko natjecanje WorldSkills održava se svake dvije godine i predstavlja najveće događanje povezano sa strukovnim obrazovanjem u svijetu za mlade do 23 godine. Ove godine WorldSkills se održava od 10. do 15. rujna u Lyonu (Francuska).

Tim Hrvatska će se natjecati u 9 disciplina: Health and Social Care, Autonomous Mobile Robotics, Cooking, Hotel Reception, IT Software Solutions for Business, IT Network Systems Administration, Floristry, Graphic Design Technology i Fashion Technology.

Martina Horak će se natjecati u disciplini Fashion Technology zajedno s 28 natjecatelja iz cijelog svijeta. Cilj pripremnih radionica Tima Hrvatskaje stručna, mentalna i fizička priprema koji su ključni su za uspjeh na natjecanju. Na prvoj pripremnoj radionici su organizirane različite aktivnosti za pripremu eksperata i natjecatelja. Uz jačanje fizičke kondicije, natjecatelji i eksperti su sudjelovali u mentalnom treningu sa sportskim psihologom radi razvijanja mentalne snage i timskog duha. 

Dan ružičastih majica
Obavijest - pomoćnici u nastavi (razgovor)