Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Izložba „Malo kazalište Obrtničke škole“- Gradska knjižnica Požega

WhatsApp-Image-2023-06-15-at-17.43.21

U petak, 16.6.2023. u Gradskoj knjižnici Požega s početkom u 18.00 h otvorena je izložba pod nazivom „Malo kazalište Obrtničke škole". Izložbu možete posjetiti do kraja kolovoza i napisati nam svoje dojmove u knjigu dojmova te nas na taj način potaknuti da i dalje rastemo u ovoj priči koja se rodila iz jedne prekrasne i plemenite ideje.

S obzirom da naša škola obrazuje različite struke, a svaka od njih ima svoju posebnost, zanimljivost i kreativnost željeli smo ih međusobno povezati u zajednički projekt koji smo nazvali „Malo kazalište Obrtničke škole". Dobrom suradnjom i povezivanjem učenika i profesora nastalo je slikovito malo kazalište koje je već u prvim mjesecima svog života sudjelovalo na raznim lokalnim manifestacijama od kojih želimo istaknuti sudjelovanje na Danima kazališta i obilježavanju Dana lutkarstva u Gradskom kazalištu Požega, te suradnju s udrugom „Mali princ" za čije smo male članove, rado izveli i svoju prvu predstavu nastalu na temelju bajke „Gospođa Hole".

U realizaciju ideje o lutkarskom kazalištu bili su uključeni učenici stolari koji su majstori u radu s drvetom te su uspješno odradili zadatak izrade drvene konstrukcije pod mentorstvom prof. Predraga Šarića i Ede Deanovića. Idući korak su odradili soboslikari i pokazali svoje umijeće oslikavanja kazališta pod mentorstvom prof. Domagoja Kripa. Za izradu lutaka i scenske rekvizite potrudili su se Modni tehničari pod mentorstvom prof. Sanje Špehar i Jelene Grabusin.

Kazalištu je još trebalo udahnuti dušu, a za to su zaslužni učenici zanimanja turističko-hotelijerski komercijalist: Barbara Vuković, Eni Živković i Petar Vrgoč, koji su svoje glasove i pokrete posudili lutkama u predstavi „Gospođa Hole" braće Grimm. Mentorica koja ih je vodila kroz realizaciju priče je prof. Jelene Matoković.

Naš projekt ovdje ne staje, te ga planiramo nastaviti u idućoj školskoj godini novim predstavama i radionicama za djecu.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove bajke, a veliko hvala Gradskoj knjižnici Požega na podršci, suradnji i prilici da predstavimo naše malo kazalište u ovom predivnom prostoru. 

Privremena bodovna lista za sudjelovanje u Erasmus...
Natječaj za upis u 1. razred