Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Obilježili smo Međunarodni dan Frankofonije

WhatsApp-Image-2023-03-20-at-21.51.42

20. ožujka na svih pet kontinenata obilježava se Međunarodni dan Frankofonije. Posvećen je francuskom jeziku, kulturi i civilizaciji kada se kroz različita događanja prezentira bogatstvo kultura, običaja i vrijednosti Frankofonije.

Tim je povodom i u našoj školi, gdje francuski jezik kao jezik struke uče učenici trogodišnjih ugostiteljskih zanimanja, provedeno nekoliko aktivnosti. Za početak smo u holu škole postavili prigodan pano. Profesor Hrvoje Vlahov, inače sudionik nekoliko kvizova, „uhvatio se u koštac" s kvizom iz Frankofonije gdje je pokazao zavidno poznavanje francuske kulture i civilizacije, a publika su mu bili naši učenici koji su mu na kraju kviza postavili i nekoliko riječi na francuskom jeziku koje je također uspješno preveo.

Uz asistenciju profesorice Andreje Uremović, naši učenici su pripremili nekoliko francuskih jela. Na jelovniku su se našli: Quiche lorraine i Vol-au-vent, kao slana jela te Éclairs i Mousse au chocolat, kao slatka jela, a nakon čega je profesor Vlahov prisutnim učenicima pričao o vinima, ovom prigodom s naglaskom na francuska vina te kako ih pravilno sljubiti s prezentiranim jelima.

Radionice "Pripremanje francuskih jela" i "Tehnike posluživanja vina Francuske i njihovo sljubljivanje s autohtonim francuskim jelima" održane su u okviru VirtuOS programa RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek kojoj je Obrtnička škola Požega partner u projektu.

Sve smo dokumentirali fotografijama, a i kraćim video zapisom kojeg su snimili učenici 3.fg razreda.

U projektu su sudjelovali učenici 1.fg, 2.fg, 3.fg i 2.h razreda.

Tekst napisala: Jelka Didović, profesorica francuskog jezika 

SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM
Popis kandidata pozvanih na testiranje (voditelj/-...

Povezani postovi