Istaknuto 

COFFEE & TEA EXPERIENCE DAY by Franck barista team

4

U sklopu projekta razvoja regionalnog centra kompetentnosti UTŠ Osijek u kojem Obrtnička škola Požega sudjeluje kao škola partner, u utorak 26.04.2022. održana je edukacija učenika i nastavnika od strane kompanije Franck.

Članovi Franckovog tima barista i tehnologa iz Organoleptičkog laboratorija kave i čaja provodili su tematske edukacije na 4 radne jedinice (Franck event pulta):

1. Razne metode pripreme Specialty kave- Filter Chemex, Moka caffetiera, French Press, Cold Brew,..

2. Latte art- vještine ukrašavanja kave pomoću ruke te 3D Coffee printera

3. Svijet čaja- različiti postupci prerade i pripreme čajnih listića do savršene šalice čaja

4. Coffee cupping - vježba senzorike/testiranje vlastitih osjetila okusa i njuha te metoda odabira zrna kave( arabica/robusta i arome u kavi )

Na zanimljivim barističkim radionicama koje su se održavale u ugostiteljsko- turističkoj školi u Osijeku sudjelovale su i naše učenice Ilijana Abramović, Laura Kaprel i Mihaela Samaržija koje su kroz praktičan rad stekle nova znanja i vještine u pravilnom pripremanju napitaka od kave i čaja. 

Državna smotra LiDraNo
NOĆ KNJIGE
© 2015 Obrtnička škola Požega - design by Medialive