Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Radionice susret Uskrsu

Naslovna

U našoj školi tijekom posljednja dva tjedna provedene su kreativne radionice ususret Uskrsu.

06.04.2021. se u našoj školi održala radionica u kojoj su sudjelovali učenici 1. fg razreda, uz troje učenika 2.fg razreda. Učenici su imali mogućnost pokazati svoju kreativnost u radionici izrade cvjetova, uskrsnih čestitki i pustenjem vune pod vodstvom nastavnica Katarine Bajt, Jelene Matoković i psihologinje.

Na sljedećoj poveznici možete pogledati video s radionice koji je napravila naša učenica Tanja Kuprešak, 1.fg.

Video: https://youtu.be/aB2dZkeY8B8

U isto vrijeme, učenici 4.d razreda su s nastavnicama Suzanom Šnajder i Antonijom Vidović sudjelovali u radionici koja je dio programa "Škole za Afriku" u koji je uključena i naša škola. Kroz radionicu su učenici raznim simbolima i odabranim likovnim sredstvima spojili znanja stečena kroz školovanje i svoju kreativnost. Svoje radove izložili su u holu škole.

Nastavnici Katica Vido i Đuro Đukić su u suradnji organizirali radionicu pripreme i bojanja uskrsnih jaja na tradicionalan način. U radionici su sudjelovali učenici 2.h razreda koji su jaja pripremili na način da su koristili motive djeteline, a učenici 2.fg razreda su kuhali jaja u otopini boje.

Cilj svih radionica bio je razviti motivaciju za kreativno izražavanje, pružiti mogućnost otkrivanja svojih kreativnih sposobnosti te potaknuti priliku za što raznolikije oblike kreativnog stvaralaštva.

Učenici su se kreativno izrazili u svim vrstama izrade kreativnih radova. Pokazali su svoje vještine i maštu koja nema granica. Prigodnim radovima ukrašen je i pano u holu. U nastavku donosimo dio učeničkih radova. 

Rang lista kandidata nakon provedenog testiranja
Učenici zanimanja stolar na "radnom izletu" u tvrt...