Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Stručno usavršavanje u hotelu Aminess

WhatsApp-Image-2023-03-13-at-09.15.02

Učenice Obrtničke škole Iva Dobošević i Helena Lombar (3.f/g) koje se obrazuju za zanimanje KUHAR - JMO su u pratnji nastavnice Andreje Katarine Uremović sudjelovale na stručnom usavršavanju u sklopu Aminess Gourmet Laba u Novigradu u trajanju od 20.2.2023. do 24.2.2023.
Stručno usavršavanje je održano u okviru VirtuOs programa Regionalnog centra kompetencija Ugostiteljsko turističke škole Osijek kojoj je Obrtnička škola Požega partner u projektu.
Tema usavršavanja/radionica bila je priprema, prigotovljavanje i prezentacija jela za buffet stol - hladna predjela, juhe, topla predjela, glavna mesna i riblja jela i prilozi.
Na stručnom usavršavanju sudjelovali su voditelji kuhinja Aminess hotela uz stručno vodstvo našeg poznatog chefa Melkiora Bašića kojem se zadnja dva dana edukacije pridružio i chef David Skoko.
U vrlo napornim radionicama pripremljeno je više od 200 različitih jela za buffet stol (svako jelo bilo je pripremano za 10 osoba), a naše učenice i nastavnica imale su prilike naučiti i usavršiti nove tehnike rada, termičke postupke, moderne načine prezentacije jela na buffet stolu kao i sudjelovati u radu voditelja kuhinja ove poznate grupacije. 

Učenici medijske skupine danas promoviraju školski...
Obavijest o poništenju dijela natječaja