Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Ponedjeljak, 20 Svibanj 2019 13:43

Europske snage solidarnosti

28034988

Volonteri Obrtničke škole i njihovi školski prijatelji bili su domaćini dviju radionica međunarodnih volontera iz Eko centara Latinovac. 

Eko centar Latinovac u suradnji s udrugom Oppidum  provodi radionice za učenike na temu predstavljanja programa Europskih snaga solidarnosti. 

Kroz radionice se mladi informiraju o Erasmus + programu, na koji način mogu sudjelovati i volontirati u EU. Program je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Europske komisije (Europske snage solidarnosti). 

U Eko centru Latinovac trenutno boravi 11 međunarodnih volontera iz Belgije, Mađarske, Francuske, Njemačke, Španjolske i Grčke te s otoka Reunion. 

Kroz zabavne interaktivne radionice učenici su osim informacija o samom programu bili dio međunarodnog druženja gdje su upoznali bogatstvo različitosti jezika i kultura. Međunarodni volonteri su kroz svoja osobna iskustva volontiranja i putovanja predstavili ljepotu različitosti, putovanja, druženja, pomaganja, ostvarivanja sebe i svega što volonterstvo jest.