Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 13:54

S pjesmom u susret Božiću

Deveta po redu manifestacija “S pjesmom u susret Božiću“ u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Berda iz Brestovca održana je u subotu 8.12.2018. Cjelovečernji program sastojao se od tamburaških pjesama, plesova, igrokaza i etno revija.

 

Rado smo se i ove godine odazvali njihovom pozivu i predstavili s četiri modne kolekcije.

Dvije kolekcije su izrađene za državno natjecanje „Dani odjeće, obuće i kožne galanterije“ na zadanu temu  ZAGREBAČKI ZDENCI I FONTANE i osvojile su prva mjesta u kategoriji Modni tehničar i Modna kolekcija krojača.

Dvije nove kolekcije su prvi put predstavljene brojnoj publici u sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Lermana. Modele pod nazivom Božićna bajka izradile su učenice završnog razreda krojača. Haljine boje meda poput medenjaka povezane su crvenim vrpcama kao pokloni i ručno izrađenim 3D efektom. Inspirirane su etno detaljima i božićnim ugođajem.

Rose blanche (Bijela ruža) je kolekcija koja čini pet elegantnih odjevnih kombinacija inspiriranih francuskim šikom i šarmom. Osmislile su ih i izradile učenice 3. razreda modnih tehničara koje su ih hrabro predstavile publici u Brestovcu.

Manekenke koje su izvrsno nosile modele i oduševile publiku su bile: Ines Čalić, Katarina Babić, Tihana Josipović, Ines Podgornjak, Mihaela Matoković, Ana Čočić, Jennifer Flisar, Martina Bubanj, Tonka Pažin, Ivana Stipić, Dora Uzelac, Tea Profus, Lucija Kundakčić i Ana Lučić.

Na kraju programa zasluženo su dobile darove Svetog Nikole.