Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Nedjelja, 21 Listopad 2018 22:08

Tekstilna struka u stručnoj posjeti Mariboru

Učenici 4.a i 3.a razreda (zanimanja modni tehničar) i 3.b/c razreda (zanimanja krojač) posjetili su Mariborsku univerzu katedru za TEKSTILNE MATERIJALE I OBLIKOVANJE.

Studijske programe vrlo zanimljivo i atraktivno su predstavili profesori i asistenti fakulteta uz pomoć studenata iz Slovenije i Hrvatske. Kao gosti posjetili smo laboratorije za ekološku reciklažu materijala. Laboratorij koji intenzivno surađuje sa medicinskim fakultetom pri razvoju umjetnih organa;  industrijom sanitetske opreme ili velikim tvornicama kao npr. Gorenje te svojim istraživanjima pridonosi unapređenju i razvoju tehnologije.

Zanimljivo je bilo i predstavljanje katedre za oblikovanje tekstila na kojemu su studenti radili na različitim projektima vezanim za arhitekturu, društvo, inkluziju osoba s posebnim potrebama. 

Puni dojmova uputili smo se do suncem obasjanog grada koji je drugi po redu najveći grad u Sloveniji, divan Maribor leži na obali rijeke Drave na mjestu gdje se sastaju planinski masivi i poznata skijališta. svojim povijesnim znamenitostima, prirodnim ljepotama, mnogobrojnim kulturnim, umjetničkim i sportskim sadržajima – srdačno poziva da ga se u potpunosti istraži. O mnoštvu njegovih kvaliteta ponajbolje svjedoči činjenica kako je 2012. godine ponio titulu Europske prijestolnice kulture.

Vratili smo se u kasnim večernjim satima puni pozitivnih dojmova s novim kreativnim idejama kako možemo iskoristiti i proširiti svoje stručno znanje što je i bio cilj ovoga posjeta.