Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Nedjelja, 21 Listopad 2018 21:53

5. ETNO SUSRETI POŽEŠTINE

Sudjelovali smo na 5. Etno susretu Požeštine održanom u Vetovu u nedjelju 21.10.18. Naša škola se tradicionalno predstavila s tri revije.

 

Svake godine sve brojnijoj publici predstavili smo se s dvije kolekcije koje su osvojile prva mjesta na Državnom natjecanju prošle školske godine.

Prva kolekcija MODNIH TEHNIČARA na temu ZAGREBAČKI ZDENCI I FONTANE – KONTRAST MATERIJALA predstavljena je haljinom, hlačama, bluzom, kombinezonom i jaknom izrađenim u sivim i bijelim tonovima različitih tekstura materijala: glatke, mat i sjajne, te reljefne (hrapave) poput tekstura kamena i vode. Posebno je zanimljiv ručno obrađeni žoržet materijal s 3D efektom kao pjena i valovi vode u vodopadu.

Unikatna kolekcija KROJAČA inspirirana ZDENCIMA  I FONTANAMA u Zagrebu, a  sastoji se od suknje s majicom, tunike s hlačama i haljine koji su izrađeni od materijala sa plavo-bijelim sitnim uzorkom koji podsjeća na mozaik u fontanama. Krojevi modela su jednostavni, ali imaju dodatak u obliku volana i nabora koji podsjeća na pad vode. Sve je dodatno naglašeno tamnoplavim obrubnim trakama. Uz ove modele odlično pristaje kolekcija okruglih torbi „zdenci“.

KAROLININA ČIPKA je naziv etno kolekcije koji su osmislile i izradile učenice završnog razreda krojača. Crna boja i lagani materijal čine ove modele svečanim i uz posebne modne dodatke vrlo elegantnim. Na svim modelima nalaze se bijelo-crveni kukičani cvjetni detalji poput cvjetova koje su nekada izrađivale naše bake.

Na pozornici su se izvrsno snašle učenice prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda modnih tehničara: Mihaela Matoković, Ana Čočić, Ines Čalić, Ivana Stipić, Ines Podgornjak, Dora Uzelac, Tihana Josipović i Katarina Babić.