Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Utorak, 16 Listopad 2018 10:05

TCU radionica Ruralni turizam

 

Na radionici Rurarni turizam - praktični primjeri iz prakse u povodu održavanja Tjedna cjeloživotnog obrazovanja sudjelovalo je 22 učenika 4.h razreda, smjer turističko hotelijerski komercijalist.

 

Učenici su dobili informacije o mogućnostima koje pruža ruralni turizam kao turistička aktivnost u ruralnom prostoru te se u atrakcije ubrajaju i cikloturizam, i adrenalinski turizam, planinski turizam, zdravstveni turizam, ekološki turizam i mnogi drugi specifični oblici turizma.

Poseban naglasak stavljen je na mogućnosti Slavonije. Kada bi se destinacija mogla brendirati po nezaboravnom gostoprimstvu i darežljivosti, teško bi bilo odabrati koje mjesto u Slavoniji zaslužuje oznaku "Top gostoljubive destinacije". Sva pitoma i podatna, Slavonija čuva najljepše od hrvatske autohtone gastronomije. Za razliku od škrte dalmatinske zemlje, Slavonija je nudila obilje, a trpeza nikad nije bila prazna za gosta, putnika namjernika ili prolaznika.

Učenici su na praktičnim primjerima iz Italije (Toskana) i Slavonije mogli uvidjeti sva bogatstva Slavonije koja se mogu iskoristiti kao turistički potencijal.

Pratitelj: Marijana Levar, dipl.oecc