Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Državna bronca za Obrtničku školu Požega u disciplini Modni dizajn i tehnologija

naslovna-3

Od 13. do 15. svibnja, održano je državno natjecanje WorldSkills Croatia 2024., najveće strukovno natjecanje u Hrvatskoj koje je ove godine okupilo više od 400 učenika iz različitih dijelova zemlje, od čega 370 natjecatelja. Ovaj prestižni događaj je održan na Zagrebačkom velesajmu te pokazaoiznimne vještine i talente mladih stručnjaka u 42 različite discipline. Na državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia2024. sudjelovali su učenici Obrtničke škole Požega iz četiri strukovna zanimanja u četiri discipline.

Gabrijela Lucić je sudjelovala u disciplini Graditeljska tehnologija pod mentorstvom prof. savjetnika Ivana Kovačevića.

David Đajić i Petar Dadić sudjelovali su u disciplini zidarstvo pod mentorstvom nastavnika Dalibora Adžage.

Marko Njeršje sudjelovao u disciplini soboslikarstvo pod mentorstvom prof. Jasne Vargaš Mautner.

Gabrijel Višeticki je sudjelovao u disciplini stolarstvo pod mentorstvom prof. savjetnika Davora Krznarića.

Ena Puljić je sudjelovala u disciplini modni dizajn i tehnologija pod mentorstvom prof. savjetnice Katarine Bajt.

Martina Horak je sudjelovala u disciplini modni dizajn i tehnologija van konkurencije pod mentorstvom prof. savjetnice kao priprema za svjetsko natjecanje WorldSkills 2024 koje će se održati u rujnu u Lionu.

Svi natjecatelji su imali priliku pokazati svoje vještine pred prosudbenim povjerenstvima, sastavljenim od vrhunskih profesionalaca i stručnjaka iz obrazovanja i industrije. Upravo u tim povjerenstvima su i dva stručnjaka iz naše škole prof. savjetnica Vera Tomić Žager i prof. savjetnik Ivan Kovačević.

Natjecanje je bilo prilika ne samo za demonstraciju vještina, već i za razvijanje kreativnosti, inovativnosti i timskog rada.

"Drage učenice, dragi učenici, natjecateljice i natjecatelji – Vi ste budućnost ove zemlje, vi ste budućnost naše domovine.", izjavio je gospodin Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Jedan od najuzbudljivijih trenutaka natjecanja bilo je proglašenje pobjednika u različitim disciplinama. Pobjednici su nagrađeni medaljama i priznanjima, te nagradama brojnih partnera koji su ove godine podržali natjecanje i mlade stručnjake.

Natjecateljica Ena Puljić, maturantica 4.a razreda, osvojila je državnu broncu u disciplini modni dizajn i tehnologija. U toj disciplini natjecatelji trebaju imati znanja i vještine o modnom dizajnu i tehnologiji, kao i razvijene komunikacijske i prezentacijske vještine potrebne na tržištu rada kako bi predstavili modne proizvode i usluge za uspješnu prodaju. Disciplina natjecanja zahtijeva inovativnost, kreativnost, umjetnički talent i dizajnerske vještine koje uključuju estetiku, ali i promišljanje o funkcionalnosti modnog proizvoda. U segmentu razvoja modnih proizvoda, stručnjak za modni dizajn i tehnologiju treba biti osposobljen za cjeloviti proces dizajna i razvoja modela što je naša učenica dokazala da posjeduje. Time je potvrđena kvaliteta i uspješnost rada nastavnika tekstilnog sektora Obrtničke škole Požega.

WorldSkills Croatia 2024. ponovno je dokazao važnost strukovnog obrazovanja u razvoju gospodarstva i društva. Natjecanje je inspiriralo mnoge mlade da razmisle o karijeri u strukovnim zanimanjima i pokazalo da Hrvatska ima iznimno talentirane mlade stručnjake koji su spremni za buduće izazove.

Čestitke učenicima, natjecateljima i njihovim mentorima.

www.worldskillscroatia.hr
https://www.flickr.com/photos/worldskillscroatia/albums

Izvijestila: Katarina Bajt 

Dopunski rad
Dizajn i izrada eko platnenih vrećica kroz projekt...