Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

BUDI UZOR 2023.

Slika-1-budi-uzor

Učenici Obrtničke škole Požega osvojili MEĐUNARODNI GRAND PRIX – BUDI UZOR 2023.

Učenici Medijske skupine i Poduzetničkog tima Obrtničke škole Požega sudjelovali su na međunarodnom natjecanju u pisanju i prezentaciji poslovnih planova BUDI UZOR 2023. koje je ove godine održano na Zagrebačkom velesajmu 27.09.2023.

Poseban ponos BUDI UZOR/INOVA 2023. izložbe je natjecanje u pisanju poslovnih planova BUDI UZOR, koje se održava u sklopu poduzetničke akademije. Natjecanje u pisanju poslovnih planova okuplja perspektivne studente i buduće poduzetnike koji u okviru natjecanja imaju priliku vježbati uspješno prezentiranje poslovne ideje. Od ukupno 119 poslovnih planova koji su pristigli na natječaj, za finale je stručni žiri odabrao 9 najboljih poduzetničkih ideja. Među 9 najboljih timova svoje mjesto su izborili učenici dva tima Obrtničke škole Požega i ostvarili izvrsne rezultate:

Tim IZOTEX – učenici smjera arhitektonski tehničar: Lucija Černušak 3.d, Matej Jakić, 3.d, Rebeka Ginder 4.d, Emanuela Grgić 2.d, Nikolina Štiglić 2.d - osvojili su prvo mjesto i zlatnu medalju za svoju ideju izrade termoizolacijskih ploča od recikliranog tekstila

Tim MOCHI WINE FUSION – učenici smjera turističko hotelijerski komercijalist: Lana Adžaga 4.h, Ines Đogolović, 4.h, Lara Katušić, 4.h, Petar Vrgoč, 4.h i Noa Vidović, 4.h – osvojili su drugo mjesto i srebrnu medalju za poduzetnički plan i ideju proizvodnje mochi kuglica s vinskim sladoledom.

Mentorice učenicima, prof. Marijana Levar i Jadranka Kaučić, dobile su posebno priznanje za petogodišnji kontinuirani rad s učenicima u ovom projektu.

S ponosom ističemo kako je tim učenika Obrtničke škola Požega – IZOTEX osvojio i posebnu nagradu stručnog žirija GRAND PRIX za najbolju poslovnu ideju.

Učenici su svoje poslovne planove prezentirali kroz trominutnu prezentaciju u kojoj su trebali predstaviti ideju, objasniti poslovni plan, pokazati svoja znanja iz struke i držati se okvira zadanog vremena što je vrlo izazovan zadatak. Potom su odgovarali na pitanja stručnog žirija: profesorica Anamariji Delić s Ekonomskog fakultet au Osijeku, Maja Škoda iz HAMAG-BICRO, Tina Pahić iz Hrvatske gospodarske komore i Enterprise Europe Network - EEN Croatia, Hrvoje Galičić iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak te Ozren Pavlović Bolfu iz Ministarstva turizma i sporta koji su svojim pitanjima, komentarima i savjetima dodatno pomogli finalistima da njihove ideje budu korak bliže realizaciji.

Ponosni smo na uspjeh svojih učenika, čestitamo i želimo im puno uspjeha u narednim natjecanjima, kao i njihovim mentoricama. 

Popis kandidata pozvanih na testiranje
Sportski uspjesi - kros