Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

KREATIVNI NATJEČAJ OBOJI SVIJET

Prihvati-razlicitosti

Trinaestu godinu zaredom Forum za slobodu odgoja obilježava 16. studenog Međunarodni dan tolerancije kreativnim natječajem Oboji svijet. Natječaj je namijenjen učenicama i učenicima diljem Hrvatske s ciljem promišljanja i djelovanja u promociji tolerancije, prihvaćanja različitosti, nenasilne komunikacije, mirnog rješavanja sukoba te aktivnog sudjelovanja u školi i zajednici. Prema pravilima natječaja, organizirali smo školski Oboji svijet natječaj na osnovu kojeg su odabrana 3 rada proslijeđena u daljnje natjecanje. Radove je ocjenjivao žiri u sastavu A. Zeljko, K. Bajt i I. Zrinščak.

Ove godine gotovo 1000 učenika i učenica, uz mentorstvo 219 učiteljica i učitelja, sudjelovalo je u užem krugu natječaja s 245 umjetničkih radova: video filmova, stripova, fotografija, likovnih radova, autorskih pjesama, priča i školskih projekata.

Komisija Foruma za slobodu odgoja je odabrala i nagradila 25 radova među kojima je plakat „Prihvati različitost" učenice naše škole, Nike Jurković (1.d) . Više informacija možete pronaći na poveznici https://fso.hr/oboji-svijet-rezultati-2022/  

Terenska nastava učenika zanimanja stolar
Kušajmo i učimo!