Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Stručni posjet tekstilnoj industriji i prodavaonicama tekstilija u Požegi

WhatsApp-Image-2023-10-31-at-08.23.05

Učenice 3.bc razreda zanimanja krojač su u sklopu terenske nastave posjetile proizvodnu liniju tekstilne tvornice HEMCO u Požegi u kojoj se dizajnira i proizvodi radna odjeća. Sve ono što se uči u nastavnom procesu moglo se vidjeti i doživjeti u realnom gospodarskom tekstilnom sektoru.

Bilo im je omogućeno vidjeti neke od faza u razvoju proizvoda kao što su računalna konstrukcijska priprema, gradiranje, uklapanje krojnih dijelova u krojne slike itd. Posjetile su i sami tehnološki proces proizvodnje gdje su specijalni strojevi, automati i gdje se mogla uočiti složenost i zahtjevnost organizacije i same podjele rada. Ono što je ostavilo veliki dojam na njih je količina krojnih dijelova, strojeva ali i gotovih proizvoda.

Osim proizvodnje radne odjeće posjetile su i prodavaonice tekstilija u gradu: Eurotekstil i Požeški magazin, s ciljem upoznavanja s ponudom materijala na tržištu. Ponuda materijala im je bitna kako bi svoje ideje završnih radova mogle uskladiti s ponuđenim te svoje ideje kreirati i izraditi u gotove modne odjevne kreacije.

Pružila im se prilika iskušati se kao prodavačice gdje su trebale primijeniti svoja znanja o karakteristikama materijala, njegovoj primjeni, načinu održavanja te ponuditi kupcu gotova rješenja za ono što mu je potrebno. S ponosom su uspješno odradile dani im zadatak. 

Sportski uspjesi
Sportski uspjesi

Povezani postovi