Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Proljetni modeli marama i turbana

naslovna

Nakon donacije zimskih modela marama, kapa i turbana Obrtnička škola iz Požege donirala je 5.travnja 2023. Općoj županijskoj bolnici Požega proljetne modele marama i turbana onkološkim bolesnicima naše Bolnice u Požegi uz čestitke za Uskrs koje smo priložili u vrećice s maramama odnosno turbanima.

Od prošloga dolaska izradili smo 29 modela, od čega je 18 marama od popelina 5 marama od pamučnog mako pletiva i 6 turbana od pamučnog mako pletiva.

Kako smo planirali planom Projekta u izradu proljetnih modela uključili smo naše učenike zanimanja krojač (2.b i 3.b) i zanimanja modni tehničar (3.a i 4.a) koji su u sklopu praktične nastave izrađivali modele uz stručno vodstvo nastavnica Vere Adžage, Katice Ošust, Željke Oblak i Marice Kosine.

Tijekom veljače kroz ovaj Projekt promovirali smo naša tekstilna zanimanja na informativnom portalu Požege i Požeško-slavonske županije 034portal.hr, na 034 portal facebook, portal Slavonskom.hr i tiskanom izdanju Glasa Slavonije.

U cilju promocije naše škole i Projekta postavili smo izložbu u pješačkoj zoni s jednom kolekcijom i novim modelima marama i turbana.

Dana 14.veljače 2023. postavljena je izložba u pješačkoj zoni, zgrada Rustica Nocte Boutique Apartmentskoja je u vlasništvu Maria Baničina.
Mario nam je ustupio jedan lokal, koji trenutno ne koristi, gdje smo izložili kolekciju Prva sveta pričest s elementima Slavonske kulturne baštine i nekoliko novih modela marama i turbana.

Na predstavljanju zanimanja modni tehničar sudjelovale su učenice Martina Horak i Ena Puljić, iz 3.a razreda, koje su izrađivale marame i učenice Anamarija Palijan i Valentina Tušek iz 4.a razreda.

Novinarka Branka Tesari, iz Glasa Slavonije, napravila je intervju s učenicama i nastavnicama Maricom Kosina i Vesnom Dumančić.

Nakon objave na web portalu Slavonski.hr. članak je objavljen i u tiskanom izdanju Glasa Slavonije od 18. i 19.veljače 2023. godine.

Na koncu želim zahvaliti svima koji su dali svoj prilog kako bi naš Projekt postigao svoj cilj, a to su:

prijateljica Danica Kovčalija Tokić, vlasnica Silver trgovine Požega na posudbi lutke za fotografiranje, a potom i na darivanju lutke.

Hvala kolegici Jadranki Kaučić, prof. hrvatskog jezika koja nam je pružila svoju stručnu pomoć pri pisanju božićne čestitke oboljelima, hvala kolegi Ivici Tadijalu, dip. inž. građevine na pomoći pri izračunu procjene darovane vrijednosti.

Hvala Mariu Baničinu, našem bivšem djelatniku iz ugostiteljske struke, koji nam je ustupio svoj lokal u pješačkoj zoni i tako pomogao da ovaj Projekt bude prepoznat u našem gradu.

Hvala svim učenicima i kolegicama iz Aktiva tekstil koji su svojom vještinom i predanim radom izradili ove modele .

Hvala medicinskim sestrama na odjelu Dnevne bolnice koje odvajaju svoje vrijeme i pomažu oboljelima pri odabiru odgovarajućeg modela, a možda im te male modne revije kako kažu, vrate bar na trenutak radost i optimizam .

Moram na koncu opet istaknuti nastavnicu Maricu Kosinu, koja je najzaslužnija za praktičnu izradu modela marama i turbana u našoj tekstilnoj radionici, vjerujem da to netko od gore gleda i bilježi u neku nama nevidljivu bilježnicu Marice.

Projekt se nastavlja do konca šestog mjeseca, a slijedi još jedna, naša treća pošiljka za Bolnicu u lipnju ove godine.

Voditeljica projekta Vesna Dumančić, dipl. ing. odjevne tehnologije

Radionica „Kako tražiti posao“
Natječaj - Moda kućnih ljubimaca

Povezani postovi