Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Graditelji i stolari uspješno odradili stručnu praksu u Njemačkoj

fafc7807-d255-4429-ad31-e06d522accaf

U sklopu Erasmus akreditacije, koju Obrtnička škola Požega ima od ove godine, deset učenika iz pet zanimanja (arhitektonski tehničar, stolar, soboslikar-ličilac, zidar i tesar, odradilo je dvotjednu stručnu praksu u Frankfurtu am Main (Njemačka). Mobilnost je provedena u terminu od 21.10.2023. do 5.11.2023. Smještaj je bio u hostelu „Haus der Jugend" u Frankfurtu, u neposrednoj blizini rijeke Majne. Lokacija hostela je bila odlična jer je nedaleko od hostela stanica za sve javne prijevoze te starog dijela Frankfurta kao kulturnog centra.

Svi učenici su dobili pokaze za vožnju sredstvima javnog prijevoza (S-bahn, U-bahn, tramvaj i autobus) te detaljne upute s planom grada i lokacijama prakse.

Tri učenika zanimanja stolar odrađivala su praksu na tri različite lokacije u pokrajini Hessen.. Učenici zidarske i tesarske struke imali su praksu na gradilištu u predgrađu Frankfurta, dok su učenici soboslikarske struke odrađivali svoju praksu na zapadnom dijelu Frankfurta. Učenice zanimanja arhitektonski tehničar imale su priliku raditi na nekoliko gradilišta gdje su mogle vidjeti više načina građenja i organizacije gradilišta.

Svi učenici imali su mentore imenovane od strane poslodavaca koji su ih upućivali u radne zadatke, pratili njihov rad na radnim mjestima te na kraju ocijenili njihovo zalaganje i napredak. S učenicima u pratnji bili su dva nastavnika, prof. Davor Krznarić i prof. Ivan Kovačević, koji su im bila 24-satna potpora.

Partnerska institucija škole u Frankfurtu am Main je bio Kroatische Wirtschaftsvereinigung / KWVD. (Hrvatski gospodarski savez u Frankfurtu).

Program prakse učenici su u potpunosti savladali, a poslodavci i partneri u Frankfurtu izrazili su zadovoljstvo radom i motivacijom učenika te spremnost na daljnju suradnju s našom školom. Za svoj predan rad učenici su dobili certifikate koji će im zasigurno pomoći pri traženju zaposlenja. Nova znanja i vještine te iskustvo boravka i rada u Njemačkoj učenici će prenijeti svojim kolegama u školi pod satom razredne zajednice kako bi potaknuli ostale učenike da se prijavljuju za sudjelovanje u projektima mobilnosti koje će škola i dalje organizirati za sve struke koje obrazuje.

Vidimo se dogodine…. 

Poziv i upute o testiranju kandidata
Posjet Interliberu

Povezani postovi