Raspored u crvenom tjednu za maturante i trogodišnja zanimanja - 1.2.2021.

obavijest
​ Dragi učenici, poštovani roditelji, u crvenom tjednu (od ponedjeljka 01.02.2021. godine) nastava se održava prema sljedećem rasporedu: nastava za učenike završnih razreda četverogodišnjih i trogodišnjih zanimanja održavat će se prema A modelu obrazovanja (u školi) nastava za učenike nižih razreda trogodišnjih zanimanja ( 1.bc, 1.e, 1.fg, 2.ce, 2.fg ) koja se održava u školskim praktikumima&...
Nastavi čitati

Obavijest o promjeni žiro računa

obavijest

Tjedan cjeloživotnog učenja

ucenje_5
U našoj školi i dalje se provodi cjeloživotno učenje učenika različitih zanimanja. Drugi po redu razredi koji su se priključili aktivnostima cjeloživotnog učenja su bili 1.e razred (smjer zidar) i 3.d razred (arhitektonski tehničar). Predstavnici 1.e razreda bili su Petar Marković i Marijan Mutić. Radionica se održala 02.12.2020. u prostorima zidarske radionice pod voditeljstvom nastavnika Tomisla...
Nastavi čitati

Uključivanje u projektne aktivnosti škola partnera u Požegi i Virovitici

eu_esf
S obzirom na epidemiološku situaciju zbog COVID-19, prvi koordinacijski sastanci s preostalim školama partnerima u sklopu projekta VirtuOS - uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0006), održani su putem ZOOM-a 16. prosinca 2020. godine. Zbog nemogućnosti dolaska na lokacije u Požegu i Viroviticu, projektni tim Regionalnog centra kompetentnosti...
Nastavi čitati

RCK VirtuOS

eu_esf
RCK VirtuOS Naziv projekta: RCK VirtuOS - uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva Programski okvir: OP ULJP 2014-2020; Europski socijalni fond, UP.03.3.1.05. Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Nositelj: Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek Partner:  Osječko-baranjska županija - osnivač, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Obr...
Nastavi čitati

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek

eu_esf
Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku jedna je od šest strukovnih škola u Hrvatskoj imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva (RCK), od ukupno 25 strukovnih škola imenovanih regionalnim centrima kompetentnosti. Obvezna je prema tome izraditi nove standarde zanimanja i standarde kvalifikacija, izraditi novei unaprijediti postojeće obrazovne kurikulume, razv...
Nastavi čitati

Učenici stolari na praktičnoj nastavi za vrijeme trajanja pandemije COVID-19

stolari
Život i rad u školskoj radionici završnog 3.bc razreda na praktičnoj nastavi za vrijeme COVID-19. 1. Skica – idejno rješenje fiksne stijene sa vratima (dnevnik rada učenika)  Nastavna cjelina: Građevinska stolarija – građevinski otvori  2. Lijepljenje i stezanje fiksnog prozora 3. Demontaža stare i oštećene stijene i priprema novoizrađene – nanošenje zaštitnog premaza 4. Demontaža starog...
Nastavi čitati

Advent u školi

advent
Neposredno prije ponovne online nastave, u prvom tjednu adventa, u Obrtničkoj se školi Požega uspio stvoriti ugođaj blagdana i zajedništva. Svojom kreativnošću svaka je struka izradila adventski vjenčić od materijala karakterističnih za svoje zanimanje. Tako se u ovim simboličnim adventskim vjenčićima može naći od tekstilija različitih tekstura, pozamanterije, alata, salveta, kolačića, s...
Nastavi čitati

14. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA

ucenje_2
​ U sklopu aktivnosti tijekom tjedna cjeloživotnog učenja sudjeluje i svojim radovima Obrtnička škola prezentacijom mogućnosti cjeloživotnog obrazovanja u našoj školi. Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zem...
Nastavi čitati

Obilježavanje Dana završetka berbe grožđa

berba2
Učenici Obrtničke škole, konobari somelijeri juniori - Matko Stanojević i Matija Markanjević su sudjelovali na održavanju tradicijske manifestacije obilježavanja završetka berbe. Običaj je, da ovogodišnji vincilir (prof. Josip Mesić) preda ključeve podruma svom nasljedniku te da se razvesele zbog uspješne ovogodišnje berbe. Učenici su po epidemiološkim pravilima poslužili jela i vino, te...
Nastavi čitati
© 2015 Obrtnička škola Požega - design by Medialive