Službeni internet portal Obrtničke škole u Požegi

obrtnicka banner top2

Istaknuto 

Festival igranja povodom Međunarodnog dana obitelji

WhatsApp-Image-2024-04-22-at-19.36.33-2

I ove godine učenici Obrtničke škole kroz Volontersko kreativni klub škole su sudjelovali na Festivalu igranja koji se održavao u prostorima OŠ Julije Kempfu organizaciji Društava „Naša Djeca" Požega i Centar Rastimo Zajedno. Manifestacija se održava u 8 gradova diljem Hrvatske za djecu i roditelje povodom Međunarodnog dana obitelji uz potporu fondacije The Human Safety Net.

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Zajednička igra izrazito je važna za produbljivanje odnosa roditelj-dijete te skladni razvoj djeteta.

Igra omogućuje djetetu skladan tjelesni, intelektualni, socijalni i emocionalni razvoj, to je aktivnost kojom se dijete izražava i potvrđuje – to je snaga koja ga upućuje na nove aktivnosti, pomoću kojih razvija sve svoje mogućnosti, međusobne odnose s drugima, kao i školski uspjeh. Djeca uče o sebi i svijetu kroz odnose. Zajedničkom igrom odnos između roditelja i djeteta poboljšava se na jednostavan, učinkovit i dugotrajan način.

Na Festivalu igranja volonteri su za roditelje i djecu pripremati neke dobro znane, ali i pomalo zaboravljene igre kao što su: Gumi-gumi, Kipovi, Hoki-poki, Glazbeni jastučići, zajednička izrada okvira za fotografiranje, športski poligon, ocrtavanje ruku zajedništva i podrške kao i druženje sa kazališnim lutkama nastalim u Obrtničkoj školi u zanimanju Modnih tehničara kroz projekt Mali princ u svijetu lutkarstva.

Radost je u igri i stvaranju. Neka nam život bude igra. VKK
Društvo ''Naša djeca'' grada Požege

Spotted: Oš. Julije Kempfa Požega

Rastimo zajedno - Centar za podršku roditeljstvu

Volontersko kreativni klub Obrtničke Škole Požega KAP 

Noć knjige 2024.
Modni natječaj – Moda video igara